Moeilijke beslissingen bij het organiseren van een bruiloft

Moeilijke beslissingen bij het organiseren van een bruiloft

Wiehoo! She said yes! Het organiseren van de grote dag kan beginnen, maar helaas is dat niet altijd feest… Hoe je daar mee omgaat? Lees het hier.Waarschijnlijk leven jullie op een roze wolk nadat jullie verloofd zijn. Heel begrijpelijk. Helaas komt er ook wel eens onweer uit die wolk en wordt het tijd dat je lastige beslissingen gaat maken. En dat gaat helaas niet altijd over rozen. In deze blog willen wij jullie graag wat tips meegeven om deze moeilijke beslissingen zo makkelijk mogelijk te maken! Zo kunnen jullie weer verder op de roze wolk.

Locatie kiezen

Bij het kiezen van een trouwlocatie leg je nogal wat vast. Dit is de plek waar jij de dag van je leven gaat vieren. Sommigen kiezen voor meerdere trouwlocaties in Nijmegen of een andere stad en andere willen één officiële trouwlocatie waar ze blijven van de ceremonie tot het feest. Voordat je gaat kijken naar locaties wil ik je adviseren om een thema in gedachten te nemen zodat je dit kunt zoigebruiken als een soort van maatstaf waar je alles naast houdt om te kijken of het matcht. Zo voorkom je dat je tegen het eerste gelijk ja zegt. Daarnaast moet je in gedachten houden dat met juiste decoratie een ruimte volledig kan worden omgetoverd naar jouw perfecte locatie. De locatie die er zonder poespas al gelijk zo uitziet als in je dromen, dat bestaat helaas niet, dus zeg ook niet te snel nee.

Gasten

Vaak bestaat een bruiloft uit verschillende evenementen. En zal niet iedereen de gehele dag aanwezig zijn. De daggasten zijn de personen die het dichtst bij jullie staan zoals je ouders en beste vrienden. Het is volledig aan jullie hoe je de gastenlijst indeelt en wie je wanneer uitnodigt. Soms kan dit leiden tot scheve gezichten als de ene vriendengroep wel naar het feest mag, maar de andere niet. Laat je hier niet te veel door afleiden, het is immers jullie grote dag en jullie mogen dan ook bepalen wie waar mag aanschuiven! 

Tafelschikking

Dit is misschien nog wel het aller lastigste. Zeker als een familie hebt die niet op zijn mondje is gevallen. Heb je eindelijk besloten wie waar bij aanwezig zal zijn, moet je je nog bezighouden met wie elkaar niet kunnen uitstaan! Nu kun je de tafeletiquette hanteren maar om het jezelf gemakkelijker te maken is het handiger om een specifieke groep aan een tafel te zetten. De jeugdvrienden hier, de ooms en tantes in de andere hoek. En de daggasten aan je eigen tafel. Vind je het kiezen nu echt heel lastig? Laat dan een spoom tussen de gangen door serveren in een andere ruimte en laat de gasten op die manier rouleren. 


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.