Waarom een scheidingsbemiddelaar inschakelen?

Waarom een scheidingsbemiddelaar inschakelen?

Gaat u scheiden? En komt u samen niet tot afspraken waarmee beide tevreden zijn? Dan is het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar een goede keuze. Een scheidingsbemiddelaar inschakelen wordt ook wel mediation genoemd. Beide partijen hebben voordeel bij een goede scheidingsprocedure. Hieronder hebben we een aantal redenen om een rijtje gezet waarom een bemiddelaar bij het scheiden onmisbaar is.Begeleiding en advies

Een mediator voert met beide partijen de nodige gesprekken. Ook zorgt een scheidingsbemiddelaar ervoor dat er onder begeleiding gesprekken kunnen worden gevoerd over te maken afspraken. Een mediator bewaakt het proces en de gelijkwaardigheid bij het maken van afspraken. Ook denkt diegene mee over bepaalde keuzes. Wil je goed en snel scheiden? Dan is een scheidingsbemiddelaar aangeraden.

Scheidingsbegeleiding

Als volwassenen wilt u natuurlijk onderling afspraken kunnen maken, maar om dit op een vriendelijke en eerlijke manier te doen is scheidingsbegeleiding erg fijn. Voor beide partijen is het fijn om iemand achter u te hebben staan.

Bemiddelaar bij scheiding

Bij een mediator krijgt u maatwerk in tegenstelling tot scheiden via de rechtbank. Op basis van de wensen van beide partijen zorgt een mediator voor goede afspraken. In goed overleg kunnen er afspraken gemaakt worden waar beide tevreden over zijn. Door goede afspraken verloopt de complete procedure van scheiden een stuk vlotter.

Minder kosten

Scheiden kan veel kosten met zich meebrengen. Het scheidingsproces laten verlopen door mediation zorgt ervoor dat er minder tijd en geld wordt verspild. Normaal betalen beide partijen voor een eigen advocaat. Als u kiest voor een mediator worden beide partijen door hem of haar ondersteunt. Kortom, een mediator inschakelen is een verstandige keuze als u en uw partner op een eerlijke manier willen scheiden.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.