Daten: hoe gaat het in z’n werk?

Daten: hoe gaat het in z’n werk?

Online daten is niet moeilijk. Je download een app en binnen een minuut kun je contact opnemen met andere singles. Het begin is makkelijk maar het daten zelf niet. Er komt veel bij kijken. Je leert meer over andere singles maar ook over jezelf. Zo zijn er een aantal punten waar je tegenaan loopt als je begint met daten.Begin een gesprek

Kies een leuke single en stuur een bericht. Wanneer je niet weet hoe je moet beginnen in een gesprek begin dan bij de algemene onderwerpen. Een vraag die een gesprek opent is “Waar woon je?” of “Woon je ook in ....?”. Stel meer vragen om meer te weten te komen over de ander. Het is ook verstandig om erachter te komen welke opleiding de persoon heeft gehad en wat de hobby’s zijn van de persoon. Zo krijg je een goed beeld van de persoon Het is ook handig om te weten hoe de ander omgaat met de vrije tijd en wat voor werk de persoon doet.

Big no-no’s in een gesprek

Tijdens online daten kun je niet over alle dingen praten. Er zijn veel onderwerpen waarmee je de ander kunt wegjagen. Je kunt privé onderwerpen zoals het salaris en cup grootte het beste omzeilen. Lees hier nog meer tips. Zo is seks een ongewenst gespreksthema waar niemand op zit te wachten. Seks is iets intiems tussen twee personen. Daar kun je het niet over hebben met iemand die je nog maar net kent en nog niet in het echt gezien hebt.

Afspreken voor een date

Het is niet eenvoudig te bepalen of iemand er klaar voor is om af te spreken. Dit weet je pas als je de vraag hebt gesteld. Het is hierdoor niet te voorspellen wat het goede moment is. Het is immers maar de vraag of de ander het ook wil. Hoe vaker je het probeert, hoe makkelijker het wordt om iemand te vragen voor een date. Stel niet dezelfde avond de vraag maar wacht een paar dagen.


© 2015 Michael, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.