Met een vriend daten: Zou ik het doen?

Met een vriend daten: Zou ik het doen?

De datingswereld kan moeilijk zijn! Van een gebrek aan compatibiliteit tot niet-beschikbaarheid, er zijn vele redenen waarom het moeilijk kan zijn om de juise man of vrouw te vinden. "Goed." Op een bepaald moment zijn velen van ons tot het besef gekomen dat een van onze vrienden misschien eigenlijk de perfecte match voor ons is. Hoewel vriendschap en romantiek interpersoonlijke contacten en intimiteit hebben, is de dynamiek van deze twee relaties vaak heel anders.
Zouden jij en je beste vriend zorgen voor een gelukkig stel, of zouden jouw verschillen gewoon tot drama leiden? Vraag jezelf de volgende vragen voordat je je vriend om een ​​date vraagt.

Denk je dat het gevoel wederzijds is?

Als het duidelijk is dat je vriend geen romantische interesse in je heeft, zal het bekennen dat je daarin geïnteresseerd bent waarschijnlijk alleen maar een druk zetten op je vriendschap. Daarom is het het beste om te onderzoeken of er een wederzijds gevoel van aantrekkingskracht aanwezig is in je vriendschap. Zijn je gevoelens eenzijdig of niet? Besteed aandacht aan de manier waarop jij en je vriend met elkaar omgaan. Merk je dat je beiden langdurig oogcontact hebt? Ben je constant aan het knuffelen? Is hun lichaamstaal speels intiem? Als je praat of sms't, ben je dan een grapje aan het maken op een manier die als mild flirterig kan worden beschouwd? Besteed aandacht aan deze tekens en vertrouw op je gevoel. Als je denkt dat het potentieel voor een relatie er is, overweeg dan om met je vriend te praten over je gevoelens. Een relatie gebaseerd op wederzijds respect en aantrekkingskracht heeft een goede kans van slagen.

Kun je je voorstellen dat je met hen gaat daten?

Hoewel vergelijkbaar in veel opzichten, zijn "uitgaan" en "uitgaan" met iemand twee verschillende dingen. Voordat je je vriend romantisch nastreeft, probeer je je voor te stellen dat je op een goede, romantische date met hen uitgaat. Lijkt dit idee opwindend, zelfs als de gedachte ervan enigszins beangstigend is? De overgang van vriendschap naar romantiek is vaak ongemakkelijk, maar de gedachte aan een relatie met je vriend moet niet ongemakkelijk of verkeerd aanvoelen. Als je je alleen maar kunt voorstellen dat je als vriendje gaat hangen in plaats van samen een romantisch diner te hebben, ben je misschien beter af als je je vriendschap puur platonisch houdt.

Zie je oog in oog met belangrijke zaken?

Vriendschappen zijn er in vele vormen. De meesten van ons hebben vrienden met wie we graag tijd doorbrengen, maar niet willen trouwen. Je vriend, die je altijd op de laatste roddels vult en je meeneemt op wilde feesten, kan leuk zijn om rond te hangen met, maar een pijn om mee te leven. De flexibiliteit van de meeste vriendschappen stelt ons in staat om betekenisvolle verschillen tussen ons en onze vrienden te accepteren. De bestedingspatronen of politieke overtuigingen van onze vrienden hebben uiteindelijk weinig invloed op ons dagelijks leven. Wanneer we een vriend als een potentiële romantische partner beschouwen, worden persoonlijke gewoonten, waarden en prioriteiten uiteindelijk echter veel belangrijker. Als uw vriend bijvoorbeeld een lichtzinnige spender is en u verkiest een krap budget te hebben, kunt u problemen tegenkomen als uw relatie ernstiger wordt. Grote verschillen in moraal en levensdoelen kunnen in de toekomst ook tot conflicten leiden. Staan jij en je vriend op dezelfde pagina over je diepste overtuigingen? Als dat zo is, zal een toekomstige romance veel eerder de tand des tijds doorstaan.

Kun je accepteren dat dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn?

Het beginnen van een romance met een goede vriend zal gegarandeerd de aard van je relatie permanent veranderen. Hoewel angst je niet moet weerhouden om je vriend te achtervolgen, moet je jezelf afvragen of je echt bereid bent om de veranderingen te accepteren die zouden komen met het daten van je vriend. Of de dingen in de toekomst tussen jullie zullen werken, dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Je emotionele connectie wordt gegarandeerd complexer en een seksuele relatie zal je band helemaal veranderen. Als dingen niet goed werken tussen jullie twee, kun je dan accepteren dat je je vriend verliest of dat je na het uiteenvallen een ander soort vriendschap hebt? Als je gelooft dat jij en je vriend een serieuze relatie hebben, vraag ze dan uit! Als je vriendschap echter te kostbaar is om te riskeren, overweeg dan of het beter is om een ​​andere romantische partner te zoeken.

Communiceer je goed met elkaar?

Communicatie is een van de belangrijkste aspecten van elke relatie, romantisch of anderszins. Zijn jij en je vriend in staat om open en eerlijk met elkaar te praten? Het kunnen bespreken van je gevoelens, de aard van je relatie, persoonlijke frustraties en toekomstige doelen zijn allemaal cruciaal voor het opbouwen van een sterke en gezonde relatie. Als je probeert je vriendschap te veranderen in een serieuzere relatie, zal communicatie een bijzonder belangrijke rol spelen in het succes of falen van je romance. Kun je eerlijk zijn over je wensen en behoeften? Kunnen jullie allebei comfortabel bespreken hoe toegewijd jullie zijn aan de relatie en hoe jullie tegenover elkaar staan? Hoewel velen van ons het moeilijk vinden.


© 2015 kees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.