Hoe werkt Tinder?

Hoe werkt Tinder?

Tinder is de app die het swipen populair heeft gemaakt. Het is de populairste dating app in Nederland. En niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die een account hebben en daarvan zijn er velen die dit ook regelmatig gebruiken. Tinder is een app waarmee je gemakkelijk een date kunt zoeken die op dat moment bij jou in de buurt is. Dat kan in je woonomgeving zijn, maar ook als je in een andere stad gaat stappen kun je via Tinder op zoek naar mensen die daar ook zijn.Hoe werkt het?

Swipe naar links om iemand af te wijzen, naar rechts als je iemand leuk vindt. Bij een wederzijdse interesse is er een match en kun je chatten. Bij apps zoals Tinder krijg je één kans om jezelf te presenteren. Stel je hebt iemand gezien die je leuk vindt. Je veegt naar rechts om het profiel te liken. Als de ander je profiel gezien heeft en jou ook leuk vindt dan is er een match. Als de ander je afgewezen heeft dan ontvang je hier geen bericht van maar is er ook nooit een match. Zo heb je op Tinder maar één kans zonder de mogelijkheid van een herkansing. Dit is hoe Tinder en vergelijkbare swipe-apps werken.

Chatten

Zodra je een match hebt verzameld door te swipen kun je met ze chatten via de messaging-interface van Tinder. Dit werkt op een vergelijkbare manier als Whatsapp alleen kun je dan wat minder bestanden delen. Wat je wel kunt delen zijn de normale tekstberichten, GIF's en links. Terwijl andere dating apps gebruikers toestaan om foto's te sturen, heeft Tinder deze functie om veiligheidsredenen niet gebruikt. Er zijn wel allerlei features die de werking van de dating app uitbreiden zoals Tinder Passpoort maar nog veel meer.

Tinder Paspoort

Bovendien kun je als je ergens met vakantie bent en je wilt een avondje gaan stappen dan zie je profielen van mensen die op dat moment ook in Barcelona, aan het Gardameer of in Zuid Frankrijk vakantie vieren. Vooral onder jongeren die een vakantieliefde zoeken is dit een erg populaire manier van daten geworden.

De populariteit

Het hangt af van je eigen verwachtingen of het een probleem is als je populariteit en Elo score op Tinder niet enorm hoog is. Als jij iemand bent die na een match eerst wil uitzoeken of deze persoon misschien de ware is, dan heb je er niet zo veel aan als je ondertussen met nog meer matches om de oren wordt geslagen. Als het jouw doel is om zoveel mogelijk mensen te leren kennen omdat je je vriendenkring flink wilt uitbreiden dan is het misschien wel belangrijk dat je populair bent en daar kun je dus het nodige aan doen door de tips op te volgen die zijn gegeven.

Alternatieven

Sinds de introductie in 2013 heeft Tinder 1,6 miljard swipes per dag gegenereerd en meer dan 1 miljoen dates per week in 196 landen. De dating app deelt bovendien op haar website dat er in totaal al meer dan 20 miljard matches zijn geweest. Als het niet lukt via Tinder dan zijn er gelukkig nog vele andere mogelijkheden om liefde te vinden. Als internet daten via een app niets voor jou blijkt te zijn kun je natuurlijk ook gezellig met vrienden of vriendinnen gaan stappen of je aanmelden bij een relatiebemiddelingsbureau. Maar feit blijft dat online dating nog steeds razend populair is en mensen op een laagdrempelige manier bij elkaar kan brengen.


© 2015 Michael, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.