De top 3 duurste horloges

De top 3 duurste horloges

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon bij de hand, om regelmatig de tijd om te checken. Toch dragen nog veel mannen en vrouwen een horloge. Dit niet zo zeer voor de functie, maar omdat het er chic en modieus uit ziet.  Een horloge geeft je outfit net een extra boost en horloges vallen over het algemeen ook meer op dan een armbandje of ander sieraad. Horloges zijn er op de markt te vinden voor een paar tientjes, maar we kennen ook de extreem dure horloges zoals die van Rolex. In dit artikel heb ik de 3 duurste horloges ter wereld om een rijtje gezet. Ze daadwerkelijk aanschaffen blijft waarschijnlijk een doekoedroom, maar zo kan jij ze wel herkennen en weet je er alles over. Laten we snel beginnen!1. Marie Antoinette

Dit horloge is absoluut de duurste van de hele wereld. Maar liefst 30 miljoen wordt er voor dit horloge gevraagd. Dit horloge is vernoemd naar een koningin van de Franse Royal familie. In opdracht van Marie Antoinette is dit eerste horloge ontworpen en gemaakt door Breguet. Om dit originele horloge te maken was in totaal 45 jaar nodig. In 2005 is er een kopie gemaakt en dit kostte in totaal slechts drie jaar. Dit horloge bevat vele functies en is een lust voor het oog. De functies zijn: thermometer, kalender, chronograaf, bel, schokbeschermingssystemen en een onafhankelijke secondewijzer. Dit horloge was klaar in het jaar 1827 en in die tijd waren zulke functies erg uitzonderlijk. Voor het horloge zijn erg kostbare materialen gebruikt als robijnen, platina en natuurlijk goud. Echt een lust voor het oog, maar lastig wat betreft horloge reparatie. Het originele stuk is ergens geheim opgeborgen, maar vele namaak horloges zijn verkrijgbaar. Hiervoor betaal je een stuk minder, maar ook bij deze namaakhorloges voel je de nostalgie. Iets voor jou?

2.Chopard 201

Op nummer 2 zien we de Chopard 201 met een waarde van 25 miljoen. Dit horloge is absoluut een mindere lust voor het oog. Sterker nog, het horloge lijkt wel gemaakt te zijn door een kind. Dit horloge bevat vele kleuren, sieraden en glitters door elkaar. Je moet ervan houden en uniek is het zeker. Dit horloge is gemaakt door een Zwitserse horlogemaker, die dit horloge naar zichzelf heeft vernoemd. De waarde van dit horloge zit hem in de 201 karaat diamanten die erin verwerkt zijn en in totaal bevat dit horloge 874 diamanten van verschillende kleuren. Vooral vrouwen vinden dit horloge dan ook aantrekkelijk. Ondanks dat dit horloge er kwetsbaar uitziet, is het erg stevig en sterk. Houd jij van deze glitter en glamour of liggen je interesses toch eerder bij een standaardmodel?

3. Patek Philippe

De volledige naam van dit horloge is de: Patek Philippe, Henry Graves Junior Supercomplication Pocket Watch. Een hele mond vol en met een waarde van 11 miljoen. Dit horloge komt uit het jaar 1925 en was een opdracht van Henry Graves Junior aan Patek Philippe. Henry vroeg hem om een uniek zakhorloge voor hem te ontwerpen. Dit zakhorloge werd uiteindelijk gebruikt in verschillende horloge wedstrijden. Dit horloge bevat 24 functies waaronder de nachthemel van New York. Dat is vet! Ook bezit dit horloge de maan fases en een zonsopkomst- en zonsondergangindicator. Het is niet voor niets dat dit horloge de meest gecompliceerde handgemaakte horloge van aller tijden wordt genoemd. Het horloge is fraai van zicht en heeft een moderne uitstraling. Ik durf te wedden dat de meeste mannen dit horloge wel aantrekkelijk vinden. Heb ik gelijk?


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Ambervanrietstra, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.