Tips voor een smart casual outfit voor heren

Tips voor een smart casual outfit voor heren

De dresscode smart casual is tegenwoordig helemaal hip. Bij gelegenheden, zoals bruiloften, is smart casual steeds vaker de dresscode, maar ook in het hedendaagse straatbeeld zie je steeds meer heren en dames er stijlvol bijlopen volgens deze populaire dresscode. Vind je het lastig om een smart casual outfit samen te stellen? Wij geven hier handige tips voor heren die er stijlvol bij willen lopen!Stijlvol, chic en casual in één

De smart casual dresscode is eigenlijk vrij simpel en bestaat uit een casual outfit met een nette uitstraling. Deze kledingstijl is tegenwoordig niet alleen erg populair voor gelegenheden, maar ook om te dragen in het dagelijks leven. Zo zien we smart casual outfits ook steeds vaker op kantoren in Nederland. Bij het samenstellen van een outfit dat perfect bij deze dresscode past is het belangrijk om in gedachten te houden dat de uitstraling van een pak gemeden moet worden.

Welke items zijn perfect voor een smart casual outfit?

De basis van een smart casual outfit bestaat vaak uit een nette broek. Denk aan een nette heren chino of pantalon. Een lichtgrijze chino is bijvoorbeeld een goede optie die makkelijk te combineren is. Op de nette broek wordt bij de dresscode smart casual vaak gekozen voor een overhemd, polo, pullover of coltrui. Vaak met daarover nog een colbert.

Om je smart casual outfit compleet te maken zijn schoenen ontzettend belangrijk. Voor deze dresscode is het dragen van een nette schoen een must. De keuze voor cognac of wit zorgt ervoor dat je ze makkelijk kunt combineren. Draag je een riem? Let er dan op dat deze dezelfde kleur heeft als de schoenen.

Aan het zoeken naar stijlvolle herenkleding dat perfect past bij de smart casual dresscode? Ontdek nu de collectie van Genti Clothing en shop een trendy outfit bij elkaar!

Welke items zijn een “no-go” bij smart casual?

Het leuke aan deze dresscode is dat je kledingstukken gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Maar let op: want er zijn ook een aantal items die een absolute “no-go” zijn. Zo is het dragen van een kostuum te formeel en zijn sneakers te informeel binnen deze dresscode. Evenals jeans met scheuren of opvallende wassingen. Een ongewassen of zwarte jeans zou eventueel nog kunnen bij een informele situatie.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.