Russische kleding designers; wie moet je kennen

Russische kleding designers; wie moet je kennen

 

We bekijken 5 opkomende Russische streetwear-merken die elke streetwear-fan of -verzamelaar zou moeten kennen.

 

Geïnspireerd door het steeds veranderende landschap van de Russische hoofdstad en het post-Sovjet-Unie-tijdperk, bloeit de straatcultuur in Moskou en andere grote steden in het oostelijke land absoluut. De Russische streetwear-scene staat niet stil en hoewel de meerderheid van de mensen nog steeds alleen weet van de ontwerper die Rusland echt op de streetwear-kaart heeft gezet, Gosha Rubchinskiy, duiken er nu overal opkomende streetwear-merken op, van Moskou tot Sint-Petersburg. 

Comrades Moscow door Ivanovic is een prachtig voorbeeld van nieuwkomers op het gebied van Russische design kleding. Simpel maar erg gewild op dit moment! 

Bat Norton is een streetwear-label uit Sint-Petersburg, geproduceerd door Dmitriy Muzyka en Valeriy Dubrov. In 2009 besloot het duo om vrijwilligerswerk te doen in Frankrijk voor de restauratie van een kerk. Deze reis had invloed op de toekomstige naam van het merk omdat ze daar een Batiste Norton ontmoetten. Deze man heeft de ontwerpers echt beïnvloed met zijn levenshouding en vechtlust, dus vestigden ze de naam en het merk begon met de productie van kledinglijnen voor ghetto-gothic en cyberpunk-looks. De nieuwste Bat Norten SS19-drop is geïnspireerd op de esthetiek van geavanceerde technologieën, waarbij de meeste items reflecterende details of trendy neonkleuren hebben. Onder leiding van Di Minrakhmanova en Maxim Bashkaev groeide het merk Outlaw Moscow internationaal vrij snel. Het belangrijkste idee achter hun project is een uitdrukking van jeugd, die vrij is, openstaat voor de wereld en isolement bestrijdt door op te vallen tussen de massa door hun kleding. Ondanks het feit dat de stijl van het duo voortdurend verandert, brengt elke nieuwe druppel een bepaalde boodschap over aan iedereen.



Outlaw Moscow's grootste samenwerking was met PUMA in 2018. De collectie omvatte bomberjacks, trainingspakken, accessoires en een dubbelzijdige kimono.
Turbo Yulia is een in Moskou gevestigd merk, net als onze andere favoriete kledingmerk uit moscow, dat is geïnspireerd door digitale realiteit en futuristische dystopie. De oprichtster van het merk, Yulia Makarova, behaalde een diploma technologie en design en na twee jaar vertegenwoordigde ze haar eerste collectie op Aurora Fashion Week 2013. In zowel 2016 als 2018 vertegenwoordigde de ontwerpster nieuwe collecties op MBFW. Makarova geeft de voorkeur aan een opvallend effect in haar collecties, en dat is te zien aan haar kledinglijnen. Er zijn veel items gemaakt van glinsterende materialen, doorschijnende stoffen, 3D-effecten of reflecterende details, enzovoort. Haar nieuwste voorjaarscollectie 2018 zat vol met werkkleding, zoals windjacks, uniformoveralls en jasjes van oliehuid.
De man uit Wit-Rusland, Sergei Pahotin, was vastbesloten zijn leven volledig te veranderen en verhuisde naar een ander land. Hoewel de toekomstige eigenaar van Спутник 1985 begon met het produceren van T-shirts in het huis van zijn vrienden, heeft hij tegenwoordig zijn eigen werkplaats. Waarom koos hij voor de naam van dit merk? Het antwoord is eenvoudig: de ontwerper werd geboren in 1985 en Спутник (Spoetnik) na 's werelds eerste kunstmatige aardse satelliet. De maker van het merk veronderstelt dat het grote voordeel van zijn kleding de bruikbaarheid is.
Eerdere collecties bestonden uit comfortabele t-shirts, shirts met verlengde mouwen, shorts, hoodies. Het merendeel van de t-shirts en hoodies is voorzien van gedrukte uitspraken zoals "Naar de jeugd gaan", "Ik ben erger dan jij", enz. De kleurstellingen van materialen zijn vrij eenvoudig - rood, blauw, zwart, wit en kaki zijn de enige kleuren die worden gebruikt voor collecties.

© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.