Voordelen van cognitieve boosters

Voordelen van cognitieve boosters

Cognitieve verbetering betekent interferentie in het hersenmechanisme dat de aandacht, concentratie, geheugen en informatieverwerking verbetert. Dit kan zorgen voor creatiever denken en effectieve probleemoplossing.

 


Cognitieve verbetering betekent interferentie in het hersenmechanisme dat de aandacht, concentratie, geheugen en informatieverwerking verbetert. Dit kan zorgen voor creatiever denken en effectieve probleemoplossing.

Het gebruik van veel cognitieve versterkers kan helpen om sommige cognitieve functies te verbeteren. Cognitieve versterkers zijn ook bekend als nootropics. Nootropics hebben, in tegenstelling tot veel medicijnen, zeer weinig bijwerkingen en zijn normaal gesproken niet giftig en niet verslavend. Cognitieve versterkers worden ook wel 'smartdrugs' genoemd en worden aanzienlijk bekender onder studenten. In een wereld waar stress en zorgen deel gaan uitmaken van het dagelijks leven, zoeken mensen naar manieren om het te overwinnen. Zelfs sommige mensen vinden succes door het gebruik van cognitieve versterkers of slimme medicijnen. Mensen gebruiken deze cognitieve boosters in de hoop hun concentratie, verwerking, geheugen, energie, stemming, motivatie, leren en meer te verbeteren. Veel apotheken bieden deze cognitieve boosters aan en zijn ook online beschikbaar, zoals cognitionboosters biedt de beste cognitieve versterkers.

Hoe werken cognitieve versterkers?

Cognitieve versterkers werken allemaal op verschillende manieren en beïnvloeden bepaalde mechanismen van de hersenen om verschillende aspecten van uw conditie te verbeteren, zoals leren, focus en concentratie. Ze kunnen deze effecten bereiken door de wijziging van bepaalde petrochemicaliën, hormonen of enzymen in de hersenen. Hun mechanisme omvat het verhogen van de bloedstroom naar hersengebieden die aandacht en leren dienen. Ze versterken de hersenactiviteit in gebieden die worden beschouwd als "dirigenten" die vaardigheden als geheugen, redeneren en probleemoplossing beheren.

Zenuwcellen die in de hersenen aanwezig zijn, sturen berichten heen en weer door chemicaliën af te scheiden die neurotransmitters worden genoemd. Deze stimulerende middelen hebben chemische structuren die lijken op sommige neurotransmitters. Wanneer iemand ze inneemt, versterken ze de effecten van die neurotransmitters in de hersenen en het lichaam. Dit kan de hersenactiviteit stimuleren, inclusief verhoogde focus en concentratie.

Deze cognitieve boosters worden alleen of in combinatie met andere verbindingen gebruikt. Dergelijke verbindingen kunnen natuurlijk of synthetisch zijn.

Bepaalde vitamines spelen een essentiële rol bij het gezond houden van uw hersenen en hart, zoals vitamine B6 en B12. Veel andere stoffen zoals cafeïne, L-theanine, fenethylamine zijn ook effectief. Veel kruiden of voedingsstoffen verhogen de helderheid van denken, alertheid, focus, concentratie, geheugen en zelfs de stemming. Kruiden bevatten verschillende verbindingen. Ginkgo biloba is vooral interessant voor onderzoekers. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ginkgo bij gezonde mensen de cognitieve snelheid van het geheugen kan verbeteren. Het werkt door de zuurstoftoevoer naar de hersenen te verbeteren.

Bacopa is ook een van de beste kruiden. Het staat bekend als Brahmi. Het is een antioxidant, ontstekingsremmend, cerebraal tonicum, neuroprotectief. Het helpt meestal

om mentale helderheid te ondersteunen, problemen op te lossen en de leessnelheid te verhogen. Het is het beste kruid om je te concentreren op de taak om de aandacht te bevorderen. Het verbetert ook het geheugen op de lange termijn.

Gunstig voor studenten:

Het concept van neuro versterking en het gebruik van cognitieve boosters om het cognitief functioneren bij gezonde individuen te verbeteren is zeker niet nieuw, maar nu worden ze een nieuwe trend onder studenten. Veel studenten geven recensies over deze cognitieve boosters. De individuele reviews kunnen erg positief zijn, waarbij studenten aangeven dat ze zich meer konden concentreren en alert konden worden. Ze voelen zich meer gemotiveerd dan voorheen.

Bovendien hadden veel mensen die het gebruikten het gevoel dat ze socialer, energieker en spraakzamer werden en deze hersen versterkers leken mensen zelfverzekerder te maken. Mensen beweren ook dat deze cognitieve versterkers echt helpen om hen een extra boost te geven als ze twee banen hebben.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rehansikander, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.