Hoe werkt een elektrische sigaret?

Hoe werkt een elektrische sigaret?

Elektrische sigaretten worden steeds populairder en zijn dan ook haast niet meer uit het hedendaagse straatbeeld te denken. Het gebruik van een elektrische sigaret ziet er misschien simplistisch uit, maar dit slimme apparaatje werkt nog best ingewikkeld. Wil je precies weten hoe een e sigaret werkt? Lees het in onderstaande artikel.Stap 1. Laad de batterij op. Elke elektrische sigaret beschikt over een batterij. Meestal kan je deze gewoon in het stopcontact of via een usb-poort opladen. Voor gebruik van een elektrische sigaret is het dus van belang om deze goed op te laden. Een e sigaret met een goede batterij kan lange tijd meegaan. Echter moet je de batterij hetzelfde zien als de accu van je smartphone, die je regelmatig dient op te laden. 

Stap 2. Vloeistof bijvullen. Een elektrische sigaret bevat een vloeistof en een verdampingselement. Het verdampingselement wordt ook wel de coil genoemd. Terwijl de vloeistof in de elektrische sigaret e-liquid wordt genoemd en verkrijgbaar is in vele verschillende smaken. Je kan zelf de hoeveelheid nicotine in de vloeistof bepalen. 

Stap 3. Dampen. Door te zuigen aan de e sigaret wordt het verdampingselement, ook wel coil genoemd, aan het werk gezet. Waardoor de vloeistof wordt verdampt en de smaak tot uiting komt. De coil bevat vaak katoen aan de binnenkant, daarin wordt de e-liquid geabsorbeerd om vervolgens door verhitting verdampt te worden. Dit zorgt voor de damp die je na het inademen kunt uitademen.

Stap 4. Instellingen aanpassen. De meeste gevorderden maken gebruik van een e sigaret met een MODS batterij. Met deze batterij is het mogelijk om de wattage, voltage en temperatuur zelf te bepalen. Dit is een kwestie van uitproberen om te bepalen welke instellingen voor jou het beste werken.

Stap 5. Experimenteer met verschillende smaken. E-liquids zijn tegenwoordig verkrijgbaar in ontzettend veel smaken, waardoor er voor iedere damper wel een smaak te vinden is die hij/zij lekker vindt. Stap je over van sigaretten naar een e-sigaret om langzaam van je verslaving of te komen? Ga dan voor een e-liquid met de smaak tabak. Er zijn ontzettend veel smaken verkrijgbaar, zodat er voor iedereen wel een geschikt dampvloeistof is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.