Waarom is fitness populairder geworden?

Waarom is fitness populairder geworden?

We weten natuurlijk allemaal dat sporten heel erg gezond is. Sporten, gezond eten en je voelt je een stuk beter dan voorheen. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat fitness dat steeds populairder word? Er zijn namelijk zoveel verschillende sporten. Waarom is specifiek fitness nou zo onzettend interessant voor iedereen?Spier opbouw

Een van de grootste redenen waarom fitness steeds populairder word is de spier opbouw. Steeds meer mensen zien dat je bij fitness gericht bepaalde spieren kan trainen. Zo zijn er mensen die alleen hun armen trainen, maar er zijn ook mensen die alleen hun benen trainen.

Omdat de spieropbouw makkelijker is dan bij een andere sport, kiezen veel mensen voor fitness. Je kunt je veel makkelijker focussen op 1 spiergroep. Zo kun je bijvoorbeeld je buik makkelijker trainen als je een sixpack wilt. Verder is het ook fijn dat je spieren verschillende groepen hebben.  Wanneer je weet wanneer je welke groep traint, kun je ook elke dag naar de sportschool. Wanneer je dit zal doen bij een andere sport, kan dit lijden tot blessures. Je kunt dan het beste een dag wachten met sporten. Wanneer je fitness doet kun je 1 dag je armen doen en de andere dag je benen. Je blijft bezig wanneer je dit zal willen.

Samen of alleen

Fitness is een sport waarin je zelf heel erg veel kan bepalen. Zo kun je bepalen wanneer je gaat sporten en hoe lang. Je kunt ook bepalen met wie je gaat sporten en of je wel iemand mee wilt nemen. Veel mensen vinden dat een heel stuk fijner dan maar verplicht met een heel team te moeten sporten of o pl afspraak moet sporten

Fitness geeft een hele hoop mensen eigenlijk een heel erg vrij gevoel. Je kunt er zelf veel in bepalen en je bepaald ook nog eens een keer met wie je dat dan precies doet. Zo krijg je eigenlijk het gevoel alsof je de controle helemaal over je lichaam hebt. Dit is een heel erg fijn gevoel voor wanneer je graag sport. Je hebt dan echt onder controle wat je precies allemaal aan het doen bent.

Goedkoop

Veel mensen vergeten dat sporten behoorlijk duur kan zijn. Zo kosten voetbal schoenen ook geen 10 euro. Fitness kun je in de sportschool doen en dit betaal je per maand. Je hoeft er dus geen extra dingen voor aan te schaffen, want de meeste dingen heb je waarschijnlijk allemaal al thuis liggen. In verhouding is fitnessen dus een heel stuk goedkoper dan dat jij een ander soort sport gaat doen. Het kan voor sommige mensen een reden zijn om te gaan fitnessen. Niet iedereen heeft het namelijk heel erg breed en het is dan erg fijn dat deze mogelijkheid er is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.