Waarom is wiet zo populair?

Waarom is wiet zo populair?

Wiet is een van de meest bekende drugs in de wereld. Een hele hoop mensen gebruiken het, maar er is ook zeker een groep die er verslaafd aan is. Wiet is om een hele hoop verschillende redenen populair geworden. Hoe populairder een drugs word, hoe meer het ook gebruikt zal gaan worden. Het gebruik 

Een van de hoofd redenen waarom wiet populair is, is zeker wel de manier waarop je wiet kunt gebruiken. Wiet word namelijk niet alleen gerookt. Wiet word ook gebruikt om in eten te werken. Een van de belangrijkste methodes is spacecake. Door het in eten te verwerken duurt het langer voor het werkt, maar zal het een veel heftigere inwerken hebben. Op deze manier kun je de drugs op een andere manier ervaren dan dat je het gewoon op rookt. Per persoon zal het verschillend liggen welke hij of zij de beste inwerking vind. Het kan voor de een juist heel fijn zijn, maar voor de ander juist heel erg vervelend. 

Makkelijk te kopen

Een hele hoop verschillende soorten drugs zijn moeilijk verkrijgbaar. Wiet is veel makkelijker verkrijgbaar dan andere soorten drugs. Dit komt door het feit dat wiet een softdrugs is. Wiet kun je kopen in de koffieshop, zolang je maar 18+ bent. Wanneer je onder de 18 bent kun je het vast ook wel verkrijgen, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling.

De drugs is legaal om te kopen en daarom ook erg populair. Je mag natuurlijk zelf geen kwekerij beginnen, maar je mag wel 2 planten hebben voor je eigen gebruik. Het is dus niet zo moeilijk om wiet te krijgen. Hierdoor is het ook voor bijna iedereen wel toegankelijk. 

Prijzen

Wiet is ook onder andere populair omdat de prijzen niet zo duur zijn. Als je graag een keer drugs wilt uitproberen, wil je er natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen. De prijzen van wiet zijn wat dat betreft een heel stuk meer toegankelijker dan andere soorten drugs. De prijzen van wiet gaan per gram. Soms zelfs per halve gram. Wanneer je dus niet zoveel nodig had, kun je ook niet zoveel halen. Per koffieshop kunnen de prijzen zeker verschillen. 

Snel gebruik

Wanneer jij graag drugs wilt gebruik, wil je dit natuurlijk wel snel willen gebruiken. Wanneer jij wiet koopt in de koffieshop, kun jij de joint eigenlijk gewoon kant en klaar kopen. Dit betekent dat je zodra je uit de koffieshop stapt, je direct een jointje op kunt steken. Dit is ook een van de reden dat wiet heel erg populair is. Mensen willen namelijk direct waard voor hun geld en bij wiet is dit ook zeker weten het geval. Het is wel handig om wiet te gebruik in een veilige omgeving, zodat er geen dingen gebeuren waar je later spijt van krijgt. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.