Werken in de bouw: Vergeet uw valbeveiliging niet

Werken in de bouw: Vergeet uw valbeveiliging niet

Bij Safety One Solutions weten ze als geen ander hoe belangrijk valbeveiliging is in de bouwsector. Werken op hoogte is een gevaarlijk aspect van werken in de bouw, daarom is het van vitaal belang om de veiligheid van bouwvakkers te waarborgen. Er liggen immers tal van risico's op de loer.Mogelijke risico's in de bouw

De bouwsector wordt beschouwd als een van de meest risicovolle sectoren. Het gevaar ligt op een bouwplaats vaak in een klein hoekje. Zo is een val snel gebeurd. U heeft slechts een glad oppervlak of een onstabiele ladder nodig en voor u het weet, ligt u enkele meters lager op de grond. Als u werkt zonder goede valbescherming kan dit leiden tot ernstige verwondingen of, in het ergste geval, de dood.

Gevolgen van ongelukken in de bouwsector

Een ongeluk in de bouw kan hoge kosten met zich meebrengen. Zo zijn er niet enkel de fysieke verwondingen, maar kan het bouwproject ook vertragingen oplopen. Dit kan dan weer leiden tot boetes en rechtszaken, iets waar geen enkel bedrijf op zit te wachten. Bovendien kunnen zulke zaken ook het imago van het bedrijf beschadigen, wat dan weer ten koste gaat van toekomstige opdrachten. Door valbeveiliging serieus te nemen, waarborgt u als bedrijf dus niet enkel de veiligheid van je werknemers, maar kunt u ook geld besparen en het positieve imago van je bedrijf behouden.

De systemen en procedures van valbeveiliging

Valbeveiliging is de benaming voor een reeks systemen en procedures die zijn ontworpen en opgesteld om het risico op vallen te verminderen en om werknemers veilig te laten werken op hoogte. Er zijn vele soorten valbeveiliging, zoals valnetten, hekwerk, veiligheidsharnassen, veiligheidshelmen en veiligheidsschoenen. Bij Valbeveiligingsshop vind je een ruim aanbod van deze soorten valbeveiliging.

Valbeveiliging voorzien, doet u niet enkel omdat je begaan bent met uw werknemers, maar ook omdat de Arbowetgeving u dit verplicht. Werkgevers hebben de wettelijke verplichting om de nodige maatregelen te treffen om de veiligheid van hun werknemers te waarborgen. Indien u deze wetten niet naleeft, kan dit leiden tot hoge boetes en zelfs de sluiting van de bouwwerf.

Valbeveiliging is belangrijk

We kunnen niet genoeg benadrukken dat valbeveiliging belangrijk is. Niet enkel voor de veiligheid van werknemers, maar ook voor de reputatie en de productiviteit van uw bedrijf. Redenen genoeg om te investeren in degelijke valbeveiliging.


© 2015 RVerdam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.