Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

Delft, 7 april 2023 – Op zaterdag 1 april werd de jaarlijks terugkerende Tandartsdag in Delft georganiseerd, die kwetsbare Delftenaren een uitkomst bood. In samenwerking met diverse hulpinstanties konden meer dan 30 Delftenaren zich geheel gratis laten behandelen door de tandartsen en mondhygiënisten van de Delftse Tandartspraktijk. Voor deze groep mensen is het normaliter niet mogelijk om de tandarts te bezoeken vanwege beperkte financiële middelen.De tweede editie van Tandartsdag Delft was net als de vorige editie in 2022 een groot succes. “Door samen te werken met diverse hulpinstanties, weten we dat de mensen die wij hebben ontvangen tijdens deze dag ook echt gebaat zijn bij een behandeling”, aldus Merve Can, tandarts bij De Delftse Tandartspraktijk. Gedurende deze dag konden mensen, die hiervoor in aanmerking kwamen, hun gebit laten reinigen, gaatjes laten vullen, tanden laten trekken en andere kleine handelingen. Veel bezoekers gaven na afloop in de enquête aan dat zij een bezoek aan de tandarts heel belangrijk vinden en dat deze dag voor hen een groot verschil maakt. Het contact met de tandartsen en/of mondhygiënisten werd door vrijwel iedereen met een 10 bestempeld.

Een bezoek aan de tandarts is voor velen de normaalste zaak van de wereld. Toch is dit het zeker niet voor veel Nederlanders. De angst voor de tandarts en de financiële beperkingen zijn doorslaggevende factoren voor het niet langer bezoeken van de tandarts. Een van de patiënten tijdens de Tandartsdag vertelt: “Sinds ik ziek ben geworden, heb ik niet al te veel geld om uit te geven. Ik kwam vroeger regelmatig bij de tandarts, maar dat lukt me financieel niet meer.” Dit geldt voor veel mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren.

De Delftse Tandartspraktijk organiseerde deze dag om aandacht te vragen voor het feit dat veel mensen geen beroep kunnen doen op de tandarts vanwege de beperkte financiële middelen. Dit kan leiden tot sociaal isolement en psychische problemen door aanhoudende pijn. Structurele oplossingen voor deze doelgroep zijn van groot belang om dit groeiende probleem te stoppen. Daarom wordt deze dag landelijk georganiseerd in meerdere steden om hier aandacht voor te vragen.

De Delftse Tandartspraktijk is gevestigd in hartje Delft en is een jonge, snelgroeiende organisatie. Door het aanbod van de zorg flexibeler en transparanter te maken, heeft het snel een positie in de markt weten te bemachtigen. De praktijk is modern ingericht en kwaliteit en patiënt staan centraal. Bij De Delftse Tandartspraktijk gaan ze zelfs nog een stapje verder en bieden zij een transparant prijsmodel aan.


© 2015 farhoednaim, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.