Zo kan je je hele leven in jouw huis blijven wonen

Zo kan je je hele leven in jouw huis blijven wonen

Wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden wil je daar natuurlijk nog lang niet weg. Ook als er iets verandert aan jouw gezondheid, is het nog altijd fijn om in jouw huis te blijven wonen. Ben je bijvoorbeeld slechter ter been aan het worden en heb je een rolstoel nodig? Dan zijn er een aantal aanpassingen die jij kan maken in het huis. Van het installeren van een traplift tot aan het aanleggen van een drempelhulp voor je rolstoel met deze tips blijf jij tot lang na je pensioen in jouw droomhuis wonen.Traplift

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om een trap op te lopen. Wanneer je nog niet helemaal toe bent aan een bed in de woonkamer, is het handig om een traplift aan te schaffen. Deze brengt je veilig naar boven, zonder dat je al die traptreden op hoeft. Het belemmert de ander die deze niet nodig heeft niet en is gemakkelijk te installeren door verschillende bedrijven. Het is daarnaast ook mogelijk een handige traplift met plateau voor rolstoelen te installeren.

Drempelhulp voor de rolstoel

Wanneer je op latere leeftijd gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel, is het handig een drempelhulp aan te leggen. De naam zegt het eigenlijk al; deze drempelhulp voor de rolstoel helpt jou zodat je makkelijk over de drempel heen kan rijden. Een drempelhulp is een oprijplaat die ervoor zorgt dat je met alle hulpmiddelen je makkelijker door het huis kan bewegen. Het is mogelijk een drempelhulp aan te schaffen die je mee kunt nemen. Zo hoef je niet voor iedere drempel in het huis een drempelhulp voor je rolstoel aan te schaffen.

Verbreding deuren en kamers

Als je gebruikt maakt van hulpmiddelen met het verplaatsen is het daarnaast noodzakelijk om deuren en kamers te verbreden. Je draaicirkel wordt vergroot, waardoor je moeilijker door een deur heen kan. Om de draai wel te kunnen maken is het nodig om de deur te verbreden. Dit geldt ook voor andere kamers in het huis zoals de badkamer, slaapkamer en keuken. Hier zal een verbouwing nodig zijn, zodat je de draai kan blijven maken.  


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.