Heartstart HS1 AED van Philips

Heartstart HS1 AED van Philips

Het AED merk Philips genereert 42% van haar totale omzet in de gezondheidszorg. Daarnaast is Philips AED wereldwijd een van de meest verkochte en toonaangevende merken op het gebied van AED’s. Het merk wordt veel gekozen door instanties, sportverenigingen en bedrijven. Verder worden de producten van Philips ook veel in ziekenhuizen gebruikt.Geschiedenis van Philips

De start van de geschiedenis van Philips is meer dan een eeuw geleden. Door de eeuw heen heeft Philips meer dan 450 producten en diensten ontwikkelt, waaronder de AED’s. De zogenoemde Philips Heartstart Hs1 AED en de Philips Heartstart Frx AED. Philips streven is om kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen van een betere zorg, maar tegen lagere kosten. Hierdoor zijn de producten voor iedereen betaalbaar. Op het moment zijn er ruim 37000 mensen in dienst van Philips. De medewerkers zitten over ruim 100 landen verspreid.

De AED’s van Philips

Philips is met ruim 300.000 verkochte aed's marktleider op het gebied van defibrillators. De HS-1 was de eerste aed op de markt die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik door een niet professionele hulpverlener. Philips is er in geslaagd om met de HS-1 een eenvoudige, intuïtieve en betaalbare aed op de markt te brengen.

Philips Heartstart HS1 AED

De Philips Heartstart HS1 AED weegt 1,5 kg, is compact en ligt door de vorm stevig in de hand. “Onder de motorkap” is de AED uitgerust met beproefde SMART-analyse technologie van Philips die ervoor zorgt dat de schok altijd juist en bifasisch wordt afgegeven. Deze technologie is zeer effectief voorkomt een te zware belasting van het hart. Voor het reanimeren van kinderen en baby’s kan de Philips HS-1 uitgerust worden met een speciale kinderelektroden.

Vervangingstermijn batterij en elektroden Heartstart HS1

De batterij van de Philips HS-1 gaat 4 jaar mee en kan tot 200 schokken afgeven. De aed elektrode moet om de 2 jaar vervangen worden. Dagelijks voert de Philips HS-1 een uitgebreide zelftest uit, eventuele storingen of problemen geeft deze aed duidelijk auditief en visueel aan.


© 2015 aedmaster, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.