Wat is een luchtreiniger en wat voor effect heeft dit in uw huis?

Wat is een luchtreiniger en wat voor effect heeft dit in uw huis?

Waarom een luchtreiniger gebruiken?   

Een luchtreiniger draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Per dag ademt u wel zo'n 10.000 liter lucht in, en een slechte luchtkwaliteit is niet bevorderlijk voor uw gezondheid. De lucht welke ingeademd wordt zit vol met verontreinigingen. Het grootste deel van deze verontreinigingen zijn microfijn waardoor ze eenvoudig diep kunnen doordringen in uw longen of bloedbaan. Gezondheid is een van de redenen om uw huis te voorzien van een luchtreiniger, maar wat doet zo’n reiniger voor uw huis nou precies?
 Wat is een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een apparaat voor thuis of op kantoor, waarmee verontreinigde deeltjes zoals (fijn)stof, pollen, bacteriën en andere ziektekiemen uit de lucht worden gefilterd. Een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, zuivert de lucht en vangt onzuiverheden op met een collector of een filter. Sommige luchtreinigers maken gebruik van een ionisatie mogelijkheid.

Wat is ionisatie?

Ionisatie is een proces waarbij statische lading bij komt kijken. Door middel van het toebrengen van een statische lading, worden stofdeeltjes (bacteriën, stof etc.) zwaarder zodat deze stoffen worden vastgehouden en niet meer de lucht ingeblazen worden. Een luchtreiniger met een ingebouwde ionisator is altijd aan te raden omdat zelfs de kleinste deeltjes eenvoudig kunnen worden weg gefilterd uit de lucht.

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?

Een schone lucht in huis is uiteraard bevorderlijk voor uw gezondheid. Per dag bent u waarschijnlijk meer binnen dan buiten, vandaar dat de luchtkwaliteit binnenshuis goed moet zijn. Het grootste voordeel van een luchtreiniger, is dat u snel weer kunt genieten van een gereinigde lucht in huis. Dit is bevorderlijk voor uw gezondheid, en draagt bij aan minder allergieklachten.

Welke klachten kan ik krijgen bij een slechte luchtkwaliteit?

Bij een te kort aan schone lucht in huis, of een slechte luchtkwaliteit, kunt u diverse gezondheidsklachten krijgen zoals:

· Hoofdpijnklachten

· Benauwdheidsklachten (ademhalingsproblemen)

· Droge ogen

· Droge keel

· Misselijkheid

· Vermoeidheidsklachten

Naast deze gezondheidsklachten worden ook bestaande gezondheidsklachten worden verholpen zoals astmatische klachten of allergieklachten. Schimmelvorming en vieze geuren in huis verdwijnen snel uit huis met een goede luchtreiniger. Zelfs nicotinedampen van sigarettenrook, kooklucht en zelfs buitenlucht kunnen worden verschoond.

Waar kan een luchtreiniger worden gebruikt?

Een luchtreiniger is vrijwel overal binnenshuis te plaatsen. Het is verstandig om een luchtreiniger te plaatsen op de plek waar de meeste tijd van de dag verblijft. Dan kan een woonkamer zijn, maar ook op kantoor of slaapkamer. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig luchtreinigers om het ziekteverzuim te helpen verminderen.


© 2015 Pucshop, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.