Van schippersdochter naar drogist

Van schippersdochter naar drogist

Daar was ze dan, een klein meisje in een gezin van grote jongens een "nakomertje". Best wel een mooi kindje en (natuurlijk) heel lief! Ze groeide op in een echt mannengezin, papa's trots, met mooi lang haar.Toen ze 8 jaar was, wilde ze een kort kapsel en dat werd een zogenaamde Rattekop heel kort en happerig geknipt. Papa's trots was gekrenkt, hij had al 4 jongens  nu had hij een meid en liep ze er ook bij als een jongen.

Ze groeide op als een soort van enigst kind, want de jongste broer was 10 jaar en de oudste 19 jaar ouder, daar tussenin zaten er nog 2. Ze moest zichzelf maar bezig houden en speelde met haar pop en maakte daar kleertjes voor, ze was niet eenzaam maar alleen (beslist niet zielig hoor!)

Het varen was wel en niet leuk, ze kwam bijna overal in Nederland, maar ze kon niet zomaar aan de wal gaan spelen en als het schip slingerde dan was ze zeeziek dat was echt niet fijn.

Naar school

Schipperskinderen moeten natuurlijk ook naar school. De eerste klas deed ze overal waar het schip van haar ouders aanmeerde en meerdere dagen bleef liggen, dat was dan op een "wal-school". Vreemde kinderen en juffrouw, wennen en raar aangekeken worden. Ze was best verlegen en maakte in een paar dagen geen vriendinnetjes en na een paar dagen of weekje weer weg, op naar de volgende school huiswerk mee.

Toen ze bijna 9 jaar was ging ze naar het schippersinternaat en kwam "binnen" met kinderen van 6 a 7 jaar. De kinderen van haar leeftijd waren al een paar jaar op dat internaat en hadden hun vriendinnen al wel gemaakt, dus ....

Wil je meer lezen over een stukje uit mijn leven, bekijk het hier.


© 2015 Trijnie54, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.