12 Manieren om je gedachten te veranderen

12 Manieren om je gedachten te veranderen

Verandering is onvermijdelijk. Het accepteren ervan - en het leren anticiperen - is dat niet, en het begrijpen van dat is een grote mentale belemmering voor ondernemers als hun bedrijven, klanten en de markt verschuiven in de loop van de tijd.

Maar je kunt je hersenen trainen om beter met verandering om te gaan door middel van een aantal eenvoudige mentale oefeningen, van het verbeelden van de ondergang van je bedrijf tot het leren mediteren. Het is niet altijd prettig, maar het is wel mogelijk. Deze tips van fabmagazine.nl helpen je hiermee verder.1. Leer te mediteren.

Je mentaliteit is een spier die versterkt en verbeterd kan worden. Een manier om je mentaliteit te verbeteren en verandering in je leven te omarmen is om de oefening van meditatie te leren. Materialen om je te helpen deze spier te 'trainen' zijn onder andere boeken zoals Dan Harris' 10% Happier, of apps zoals Headspace, die je 10 dagen lang door een geweldige beginnersmeditatie inzet van slechts 10 minuten per dag leiden.

2. Maak van persoonlijke ontwikkeling een prioriteit voor jezelf.

De tijd nemen om aan je eigen ontwikkeling te werken kan als ondernemer ongelooflijk uitdagend zijn. Maar het is de enige manier om verandering te omarmen en om te gaan met de onvermijdelijke stress en ups en downs die gepaard gaan met het groeien van een bedrijf. Of het nu gaat om bemiddeling, yoga, een spirituele praktijk of gewoon zelfonderzoek, intentie over je eigen groei en pad zal je leren om verandering te omarmen.

3. Herschool je hersenen door 3 positieve veranderingen per dag op te merken.

Creëer een praktijk van het opmerken van drie veranderingen per dag die een positief effect hebben gehad op het vermogen van mensen om zaken te doen: e-mail vs. mailing correspondentie, roterende telefoons vs. Skype gesprekken met uw medewerker op afstand in een ander land, enz. Door de inspanning te leveren om de positieve effecten van verandering voor het bedrijfsleven te herkennen, zult u uw hersenen omscholen om verandering als een kans voor groei te zien.

4. Denk als een concurrent

Er is niets effectiever om verandering te genereren dan te denken aan de uiteindelijke ondergang van uw bedrijf. Kijk naar uw bedrijf en denk na over wat er in zes maanden of een jaar zou gebeuren als uw business zou stagneren. Zet de hoed van uw concurrenten op en denk na over wat ze zouden doen om u te verslaan. Zodra u zich realiseert dat uw eigen bedrijf sterfelijk is, zult u snel verandering omarmen!

5. Concentreer je op je langetermijnvisie.

Verandering is vaak ongemakkelijk, maar het is noodzakelijk als u wilt dat uw bedrijf groeit. U moet dit feit omarmen en verder kijken dan de huidige omstandigheden naar uw langetermijndoelstellingen en -visie.

6. Stel je het onvermijdelijke voor.

Houd er rekening mee dat bijna elk product in de geschiedenis uiteindelijk verouderd is, althans in zijn oorspronkelijke vorm. Probeer je bij wijze van gedachte-experiment voor te stellen hoe en waarom je eigen bedrijf verouderd zal raken. Wie of wat maakt het waarschijnlijk verouderd? Door met antwoorden op deze vraag te komen, kunt u zich positioneren om deze innovaties te maken in plaats van uw concurrenten het op uw kosten te laten doen.

7. Doe het vuile werk zelf

Werk andere functies in je bedrijf. Concreet, neem het werk aan dat iedereen in het bedrijf haat doen. Dat gaat je geest klaar maken om het bedrijf vanuit een ander gezichtspunt te benaderen. Dan ga je je bedrijf ten goede veranderen.

8. Luister naar vertrouwde buitenstaanders.

Stel uw team op hoog niveau samen. Neem een CEO in dienst zodat u terug kan stappen in een presidentiële rol. Dit dwingt u om meer open te staan voor veranderingen, want de CEO heeft zijn eigen ideeën om het bedrijf te laten groeien. En zij hebben de ultieme beslissingsbevoegdheid om veranderingen door te voeren en u uit het "mentale drijfzand" te leiden. Als u niet bereid bent om dit te doen, vorm dan een adviesraad die u toestaat om u te overstemmen door te stemmen.

9. Accepteer dat de verandering met of zonder jou zal gebeuren.

Accepteer drie dingen: het leven is kort, de tijd is kostbaar en je ego heeft altijd behoefte aan een shotje nederigheid. Elk idee heeft een leven en een evolutie. Verandering is een natuurlijk en noodzakelijk onderdeel van die evolutiecyclus. De verandering zal met of zonder jou gebeuren, dus sta niet in de weg.

10. Huur meer vrouwen in.

Huur meer vrouwen in. Uit een recent onderzoek is gebleken dat groepen met meer vrouwen dan mannen het beter doen dan groepen met meer mannen. Alleen al de aanwezigheid van een vrouw verhoogde de output van een groep, zelfs als die vrouw geen leidinggevende functie had. Vrouwen denken meer holistisch over problemen en zijn meer collaboratieve probleemoplossers. Dit zijn het soort kwaliteiten die je nodig hebt in je team bij het omarmen van verandering.

11. Maak jezelf kwetsbaar voor anderen.

Naarmate ons bedrijf zich ontwikkelt, is het de weg van de minste weerstand, maar niet altijd de beste weg, om iets nieuws te vormen op basis van onze huidige inzichten en vaardigheden. Als je in een machtspositie verkeert, worden anderen meegesleept in onze processen. Maar als we onszelf kwetsbaar maken voor het accepteren van de gedachten van anderen, kunnen we niet alleen onze mentaliteit positief veranderen, maar ook betere leiders worden.

12. Elimineer je 'verzonken kosten' mentaliteit.

Hoe meer tijd en moeite je hebt geïnvesteerd in iets, hoe groter de kans dat je er aan gehecht blijft - zelfs als draaien of weglopen de gezondere keuze is. Laat de angst om te verliezen wat je hebt geïnvesteerd niet de leidraad zijn voor je besluitvorming. Denk rationeel na over de beloningen van het voortzetten van een pad of het smeden van een nieuw pad.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.