Voorbereiden op een uitvaart

Voorbereiden op een uitvaart

Een uitvaart is niet zo maar iets. Het is namelijk niet iets wat je elke dag zult mee maken. Het is daarom erg belangrijk dat je je er goed op voorbereid. Je wilt namelijk niet dat je verkeerd over komt of misschien zelfs het verkeerde tegen iemand gaat zeggen. Iedereen heeft dit soort gedachten. De juiste woorden

Erg veel mensen zijn bang om de verkeerde woorden te gebruiken wanneer ze naar een uitvaart toe gaan. Dit is helemaal nergens voor nodig. De nabestaande zijn daar eigenlijk niet mee bezig. Vaak zijn mensen bang om gefeliciteerd te zeggen in plaats van gecondoleerd. De nabestaande zullen het waarschijnlijk niet eens horen dat je deze fout maakt. Zij hebben wel hele andere dingen om zich zorgen over te maken.

Je kunt je zelf moed toe spreken. Vaak als je denkt dat je iets gaat zeggen gebeurd dit ook vrij snel. Je kunt het beste positief denken. Zo ben je alleen maar met iets positiefs bezig. Dat is heel erg belangrijk in de tijden van een uitvaart. Het is heel erg dat jullie iemand verloren hebben, maar voor jullie gaat de tijd helaas niet stil staan. Jullie moeten door gaan met jullie leven, hoe hard dit soms ook kan zijn.

Verdriet

Niet alleen mannen, maar ook zeker vrouwen zijn bang om hun verdriet te tonen op een uitvaart. Dit komt door het feit dat ze denken dat dit niet kan. Je stond niet dicht bij genoeg om je zo te voelen of voor anderen is het nog heel veel erger dan voor jou. Dit is helemaal niet waar. Iedereen verwerkt dit soort dingen op zijn of haar eigen manier. Op het moment dat je verdriet voelt, moet je dit ook kunnen uiten. Het is heel erg slecht voor je als je dit niet doet.

Het kan misschien handig zijn om er eerst goed over te praten voordat je daadwerkelijk naar de uitvaart toe gaat. Zo ben je toch een stuk beter voorbereid en misschien heb je al je verdriet er dan al van tevoren uit gehuild. Je moet alleen niet vergeten dat het helemaal niet erg is om verdriet te voelen. Wij zijn allemaal mensen en je moet je kunnen voelen zoals jij je op zo'n moment voelt. 

Gedrag

Je zelf echt normaal gedragen of een uitvaart kan heel erg moeilijk zijn. Er gebeurd zoveel en er is ook zoveel emotie om je heen. Het is dus helemaal niet raar als je even niet helemaal je zelf bent. Op het moment dat jij je zo voelt is hier helemaal niets mis mee. Wanneer de uitvaart voorbij is zal je merken dat alles vanzelf van je schouders afvalt. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat dit allemaal, maar voor 1 dag is. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.