De beste en meest ontspannende oplossing om van je rugpijn af te komen

De beste en meest ontspannende oplossing om van je rugpijn af te komen

Ken je dat gevoel dat je na een lange werkdag last hebt van rugpijn? De achterliggende reden is vaak dat je te lang achter elkaar in dezelfde positie hebt gezeten. De spieren in je rug gaan daardoor strak zitten en dit resulteert in rugpijn. Natuurlijk kan je jouw vriend of vriendin lief aankijken en vragen of hij / zij jouw rug wilt masseren. Wanneer je echter vaak last hebt van rugpijn dan moet je wel een hele lieve partner hebben.. Natuurlijk kan je ook regelmatig de massagesalon bezoeken maar dit is ook een dure oplossing. Bij een massagesalon betaal je al snel 80 euro voor een massage van een uur. Een goedkopere oplossing is om een massagekussen te kopen. Deze massage apparaten kosten tussen de 40 en 150 euro en het is eenmallige investingering waaraan je heel veel plezier gaat hebben.Massagekussen zijn er in verschillende formaten. De grote massagekussens zijn vrij groot waardoor deze niet alleen je rug masseren maar ook je nek, schouders, zitvlak en bovenbenen. Deze type kussens noemen wij ook wel een stoelmassage kussen. Het kussen plaats je over de stoel of op de bank. Vervolgens ga je op het kussen zitten en selecteer je het massage programma. Het voordeel van dit type kussen is dat je gehele lichaam wordt gemasseerd en het werkt natuurlijk heel ontspannend. 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de compacte massagekussens. Deze modellen zijn een stuk lichter en compacter. Het kussen plaats je bijvoorbeeld tegen je rug aan en vervolgens geef je druk. Het nadeel van dit type kussen is dat het maar één deel van je lichaam tegelijkertijd kan masseren. Het grote voordeel is natuurlijk wel is dat je heel gericht de specifieke spieren kan masseren. Daarnaast zijn deze compacte massagekussens perfect voor op vakantie of om naar je werk te nemen. Deze modellen passen namelijk perfect in je rugzak en zijn dus zeer draagbaar. 

Bij het kopen van een massagekussen adviseren wij je altijd om een massagekussen te kopen die een shiatsu massage kan geven. Het grote voordeel van dit type massage is dat je spieren intenser worden gemasseerd en echt losgemaakt worden. Daarnaast raden wij je aan om een apparaat te kiezen die beschikt over minimaal drie verschillende massagestanden. Wanneer de massage te hard aanvoelt dan heb je de flexibiliteit om de intensiteit aan te passen naar jouw wensen. Wanneer je helemaal wilt ontspannen dan is het ook handig dat het kussen beschikt over een infrarood warmtefunctie beschikt. Vooral in de koude wintermaanden geeft dit een heerlijk ontspannen gevoel want je spieren worden helemaal warm gemaakt en daardoor gaan deze zich sneller ontspannen. 

Wij hopen dat je met deze tips het massagekussen kan vinden wat het beste bij jouw past. Voor meer informatie over massage apparaten verwijzen we je graag naar onze website: www.ontspanthuis.nl 


© 2015 Ontspanthuis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.