Minder diep inademen beter voor gezondheid zegt wetenschap

Minder diep inademen beter voor gezondheid zegt wetenschap

Wij als mensen vinden het meer dan normalen om diep in te ademen voordat er een handeling volgt. Dit is iets wat gezond voor je hoort te zijn, maar is dit eigenlijk wel waar? Volgens Buteyko is dit niet zo. Een wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat het tegenovergestelde juist de waarheid is. Het is zelfs zo dat de wetenschap zegt dat kort en minder diep inademen de kans op een hoge bloeddruk aanzienlijk zou verlagen. Buiten dit zou deze manier van adem halen ook de kans op vervelend ziektes als Angina Pectoris, astma en allerlei soorten allergieën verlagen. Heb jij last van slapenloosheid of vermoeidheid dat kan kort inademen jou ook hierbij helpen. Dit zijn nog maar een paar voordelen van een Buteyko cursus.Hoe gaat de ademhaling in zijn werk

Het ademhalingsproces van de mens is in principe erg simpel. Je ademt zuurstof en ademt koolzuurgas weer uit. Dit is de basis van het ademhalingsproces. Koolzuurgas is een restproduct maar ondanks dat is het essentieel voor het menselijk lichaam op te blijven functioneren. 
Binnen het lichaam van de mens zorgt koolzuurgas er namelijk voor dat zogeheten zuurstofatomen makkelijk kunnen loskomen om zich zo te verplaatsen naar de juiste plekken in het lichaam. Bij veel mensen is het koolzuurgas procentueel gezien te laag. Diep inademen is hier de oorzaak van.

 

Dokter Buteyko

De Dokter die achter het idee zit voor deze aanpak is Konstantin Buteyko. De man die afkomstig is uit Rusland vond de samenhang tussen deze twee factoren. Hier op volgend ontwikkelde hij een methode waarop de balans in het ademhalen werd hersteld. Dit resulteerde alleen in positieven dingen. Ook gezonder ademhalen? Overweeg dan op je in te schrijven voor een cursus van Buteyko. Deze cursus staat garant voor een betere ademhalingstechniek en zo ook een betere gezondheid.

 

Een cursus ademhalen volgen?

Er zijn verschillende varianten van e cursus. Allereerst kun je ervoor kiezen om een groepscursus te volgen. Deze bestaat uit 5 trainingssessies en  van ongeveer anderhalf uur per sessie. Een individuele cursus is ook een optie. Dit kan wanneer jou het beste uitkomt, overdag of s’ avonds. Beide cursusvormen bieden hetzelfde aan. Als je vragen hebt of meer informatie wil kun je kijken op het internet.


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.