De beste zorgverzekering die bij jou past

De beste zorgverzekering die bij jou past

Een nieuwe zorgverzekering kiezen kan soms best lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende zorgverzekeraars die elk verschillende eigenschappen hebben. In dit artikel wordt uitgelegd waar je op moetn letten bij het kiezen van een zorgverzekering.Basis zorgverzekering
Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een basisverzekering te nemen.In 2016 is door de overheid bepaalt dat in het basispakket de volgende zorg zitten:

  • Ziekenhuis
  • Huisarts
  • Tandartszorg (Kinderen tot 18 jaar,geen orthodentist)
  • Fysiotherapie voor chronische ziekte
  • Medicijnen (Vraag welke vergoed worden)
  • Zorg rond de zwangerschap en geboorte
  • Hulpmiddelen (Vraag welke)
  • Bijzondere tandheelkunde
  • Ziekenvervoer

Het is meestal dat je een eigen bijdrage en risico betaalt.Als alles naar wens is in het basispakket,dan hoef je geen aanvullende verzekering te nemen.

Aanvullende verzekering
Is het voor je eigen situatie toch nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten, omdat je meer zorg nodig hebt dan het basispakket je kan geven? Voor een aanvullende verzekering hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Het kan handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten, als de zorgkosten hoger uitvallen dan een basisverzekering. Belangrijk is om wel goed na te gaan of je extra premiekosten die je betaalt voor een aanvullende verzekering niet te hoog zijn met de zorg die je verwacht. Ongeveer 8 op de 10 mensen sluit een extra aanvullende verzekering af. Het is zoals gezegd wel slim om goed te blijven kijken naar de hoogte van de premiekosten in vergelijking met de hoogte van de vergoeding. De meeste populaire aanvullende verzekeringen zijn de fysiotherapie verzekering en de tandartsverzekering. Vooral bij de tandartsverzekering moet je uitkijken dat je jezelf niet teveel verzekerd. Aangezien de kosten voor de premie en de vergoedingen erg dicht bij elkaar liggen.

Welke zorgverzekeraar
Welke zorgpolis het beste bij jou past is voor iedereen verschillend. Ben je beter af bij een collectieve verzekering bijvoorbeeld, werkgever of een patiëntenvereniging of heb je een laag inkomen en hoge zorgkosten,dan kan een gemeentepolis ook een optie zijn.Mensen met een laag inkomen hebben recht op zorgtoeslag, waardoor ze hun premie beter kunnen betalen. Kijk op sites van verzekeraars en vindt de beste verzekering die aan jouw wensen voldoen. Vergelijk een aantal en bekijk de voorwaarden en polissen. Sommige zorgverzekeraars bieden korting op de premie. Belangrijk is ook of de zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgaanbieder in jouw regio. Dat jezelf het ziekenhuis of fysiotherapeut aar keus mag uitzoeken en of dat wordt vergoed. Op de websites van verzekeraars staat de nodige informatie en je kan altijd een vergelijkingssite raadplegen.

Kortom gebruik elk jaar een zorgvergelijker om je zorgverzekering te vergelijken, hierdoor kan je veel geld besparen. Daarnaast is het slim om te bekijken of je nog steeds bij de beste zorgverzekering zit.


© 2015 vergelijkersmarketing, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.