Online gedenkplaats

Online gedenkplaats

Bij een gedenkplaats wordt snel gedacht aan een fysieke gedenkplaats. Denk hierbij aan een begraafplaats of de plek waar het as van je dierbare uitgestrooid is. Maar er zijn ook andere manieren om dierbaren te gedenken.Een plaats om afscheid te nemen

Bij overlijden wordt er veel waarde gehecht aan een mooie en blijvende herinnering. Deze kan tegenwoordig ook online gecreëerd worden. Een eigen plaats op internet om bijvoorbeeld gedichten, foto’s, video’s en reacties te plaatsen. Een Memori.

Vertel je verhaal

Om dierbaren te herdenken en het verlies hiervan te kunnen verwerken is het belangrijk om hierover te praten. Om het verlies te kunnen bevatten en te verwerken kan het helpen om een ander het verhaal te vertellen. Vertel dit aan vrienden, familie of aan mensen in je omgeving. Als u dit moeilijk vindt is het ook mogelijk om dit online te doen. Hierbij is een online gedenkplaats een mooi initiatief.

Je bent niet alleen

Belangrijk om in je achterhoofd te houden is het feit dat je absoluut niet alleen bent. Er zijn altijd mensen om je heen die helaas ook een verlies mee hebben gemaakt. Hierdoor ontstaat herkenning en kan je er voor elkaar zijn. Voornamelijk rond de feestdagen kan dit een online gedenkplaats een mooie uitlaatklep zijn. Helemaal onbezorgd beleef je de feestdagen niet aangezien er altijd een randje pijn aanwezig is.

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk en pijnlijk. Je hebt veel verdriet en kan hier niet altijd even goed mee omgaan. Afleiding zoeken is altijd een goed idee. Maar met bepaalde feestdagen komt dat pijnlijke gevoel vaak weer naar boven. Hieronder een aantal herkenbare dingen die iedereen, elke jaar weer beleeft. Je bent dus niet alleen!

  • Het maakt niet uit of het nu één of dertig jaar geleden is. Je denkt er altijd nog aan hoe het was toen diegene erbij was met Kerst.
  • Hierbij is het heel normaal dat alles rondom het overlijden weer opnieuw beleefd wordt. En hier mag je best om huilen.
  • Stiekem wil je alle feestdagen wel overslaan. Want die persoon is er niet meer bij.

© 2015 liza1205, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.