Kindertandarts Hoofddorp

Kindertandarts Hoofddorp

Veel voorkomende gebitsaandoeningen bij kinderen

Hoe vaak moet uw kind naar de tandarts? Volgens de kindertandarts Hoofddorp moeten kinderen het liefst elke zes maanden de tandarts zien voor een tandheelkundig onderzoek. Behalve de vroege tekens van tandbederf waarop u als ouder zelf kan letten door regelmatig in de mond van uw kind te kijken, helpen de onderzoeken bij de arts om de kans op verschillende gebitsaandoeningen aandoeningen te verminderen. Aandoeningen zoals zweren en koortsblaasjes zijn ook binnen het tandartsenpraktijk Hoofddorp de meest voorkomende problemen bij kinderen.Veel voorkomende gebitsaandoeningen bij kinderen

Hoe vaak moet uw kind naar de tandarts? Volgens de kindertandarts Hoofddorp moeten kinderen het liefst elke zes maanden de tandarts zien voor een tandheelkundig onderzoek. Behalve de vroege tekens van tandbederf waarop u als ouder zelf kan letten door regelmatig in de mond van uw kind te kijken, helpen de onderzoeken bij de arts om de kans op verschillende gebitsaandoeningen aandoeningen te verminderen. Aandoeningen zoals zweren en koortsblaasjes zijn ook binnen het tandartsenpraktijk Hoofddorp de meest voorkomende problemen bij kinderen.

Tandbederf

Tandbederf door babyvoeding gebeurt wanneer de tanden van een baby in contact komen met suikers. Een gezonde suikerrijke vloeistof voor baby’s is moedermelk. Wanneer deze in de mond blijft zitten, hopen de bacteriën zich op wat dus de oorzaak is van tandbederf. Sommige patiënten van het tandartsenpraktijk Hoofddorp vinden dit geen groot probleem aangezien ze melktandjes zijn. De reactie van de kinderarts Hoofddorp hierop is echter dat beschadigde melktanden ervoor kunnen zorgen dat de blijvende tanden niet in de juiste stand groeien.

Spruw

Spruw is een schimmelinfectie van de mondholte die te herkennen is aan de witte stippels op de tong, slijmvlies van de wangen en op het gehemelte. Het komt bij volwassenen voor, maar het meest bij kinderen en baby’s. Echter kunnen symptomen en kenmerken hiervan soms onopmerkelijk zijn voor u als ouder, maar een bezoek aan de kindertandarts helpt u om dit te ontdekken. Wat u ook kunt doen is uw kindje en uzelf monitoren door in de gaten te houden of uw baby onrustig aan de borst trekt en of u aanhoudende pijnen hebt bij uw tepels. Dit behoort tot een van de opmerkelijkste symptomen van spruw.

Aften

Dit veelvoorkomende type mondzweer kunt u als ouder herkennen aan de pijnlijke, kleine witte plekjes met een rode rand in de mond van uw kind. Ze komen meestal aan de binnenkant van de wangen, onder de tong of op het gehemelte voor. Volgens deskundigen is de eigenlijke oorzaak hiervan onbekend, maar bijten op de wang wordt als een grote boosdoener gezien. Het is aangeraden om de tanden van uw kind extra voorzichtig te poetsen (misschien met een zachter tandenborsteltje) tijdens de hersteltijd, wat volgens de kindertandarts niet langer dan 2 weken mag zijn.

Hypomineraal glazuur

Binnen het tandartsenpraktijk Hoofddorp, Tandarts Mondain, heeft een op de tien kindertjes last van 'krijtachtige tanden'. Ze lijken op roombruine of witte vlekken op de kiezen en worden vaak verward met tandbederf. Wanneer u dus iets ongewoons opmerkt aan de kiezen van uw kindje, is het goed de kindertandarts te raadplegen.

Het is verder raadzaam om uw baby na de eerste verjaardag bij de kindertandarts te brengen (of kort na de tandgroei) om deze problemen vroegtijdig te herkennen. En natuurlijk wilt u als ouder deze aandoeningen ook helpen voorkomen. Dit kunt u doen door het tandvlees van uw baby twee keer per dag af te vegen met een zachte doek. In de ochtend na de eerste voeding en in de avond vlak voor de bedtijd. En bij kindjes kunt u twee keer poetsen met een zachte en kleine tandenborstel.

https://tandartsmondain.nl/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DMADS, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.