Kinderkleding en babykleding

Kinderkleding en babykleding

Vandaag las ik een anonieme recensie op de marktplaats van de oprichter van de Financial Times, met de volgende opmerking: 'Moeten kinderen zoals studenten in het bedrijfsleven rondlopen? Sorry, maar ik vind dat kinderen kinderen mogen zijn! "Vandaag las ik een anonieme recensie op de marktplaats van de oprichter van de Financial Times, met de volgende opmerking: 'Moeten kinderen zoals studenten in het bedrijfsleven rondlopen? Sorry, maar ik vind dat kinderen kinderen mogen zijn! "

Deze verklaring valt samen met veel commentaren op openbare familiefora en de gedrukte media, waarin kinderen in exclusieve kinderkleding worden gelijkgesteld met verwende prinsessen of prinsen die niet vies mogen worden. Als ik over dergelijke opvattingen lees, word ik boos over de vooroordelen waarop ze zijn gebaseerd.

Exclusieve babykleding jongens en meisjes betekent dat de kleding een klassieke uitstraling heeft en van de hoogste kwaliteit is. En die laatste maakt volgens mij vooral de 'zandbakgeschiktheid' van exclusieve kinderkleding. Een wol van hoge kwaliteit houdt je warm en kan talloze keren worden gewassen zonder dat de vorm en het uiterlijk van het kledingstuk eronder lijden.

Deze lange levensduur relativeert ook de wat hogere aanschafprijs: ik heb met mijn eigen kinderen ervaren dat de verhouding tussen prijs en draagduur zeker spreekt voor kwalitatief hoogwaardige items.

Naast de bekende klassiekers van exclusieve kindermode, zoals il gufo en Monnalisa, zijn er nog vele andere merken die kinderkleding van zeer hoge kwaliteit produceren tegen relatief lage prijzen. Op een dag staat er: "Kinderen zijn kinderen, wat ze ook dragen."

Maar is dat wel helemaal waar? Ik kann mij nog herinneren dat ik vroeger bepaalde broeken aan moest en andere borken niet mocht. Toch heeft me dat op een bepaalde manier gevormd.

Ik mocht dus geen kind zijn, want die broeken zaten niet lekker en al helemaal niet tijdens het spelen. Ik kann de broek natuurlijk niet aan doen.

In één ding zijn we het wel eens. Kinderen moeten kinderen blijven, en daar mag bepaalde kleding niets  aan veranderen natuurlijk.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.