Reflux bij baby's verhelpen

Reflux bij baby's verhelpen

Heeft jou baby reflux? Het lijkt tegenwoordig heel normaal maar dat is niet! Als orthomoleculair therapeut help ik baby's o.a. van de reflux af. In dit artikel geef ik jou wat tips om zelf aan de slag te gaan.Waarom krijgt een baby reflux? Als de baby geboren wordt zijn nog niet alle organen volledig ontwikkeld. Bij het drinken komt de voeding van de slokdarm in de maag en daarna gaat het door naar de darmen. Het klepje tussen de maag en darmen is nog niet volledig ontwikkeld.

Baby's krijgen bij de geboorte (mits ze vaginaal geboren worden) de darmflora van de moeder mee. Bij een keizersnede krijgen ze helemaal geen darmflora en begint een baby sowieso al met 1-0 achterstand. Als de darmflora van de moeder ook niet goed is begint de baby ook al met een slechte darmflora.

Op het moment dat de darmen zich gaan ontwikkelen en er komt lucht in de darmen duwt deze de melk weer omhoog in de maag, deze is lekker zuur om het voedsel te kunnen verteren maar duwt de melk ook weer omhoog de slokdarm in. Na enkele dagen of weken afhankelijk van hoe vaak de melk omhoog komt gaat de slokdarm irriteren omdat deze niet tegen de zure melk uit de maag kan. 

Word de melk uitgespuugd dan spreken we over reflux, maar er zijn ook baby's die het weer terug inslikken en dan zien we niet dat ze reflux hebben dit noemen we verborgen reflux. 

Wat kunnen we hier aan doen?

* Hou je baby goed rechtop na het voeding minimaal een half uur dat de melk kan zakken
* Huilt je baby van de pijn? Dan kan je de slokdarm verzachten
* Optimaliseer de darmen zodat de voeding niet meer omhoog komt.

Wil je persoonlijk advies en hulp? Dan kan je op mijn website een afspraak maken


© 2015 OrthomoleculairtherapeutBrigitte, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.