Slechte adem met voeding bestrijden

Slechte adem met voeding bestrijden

Het hebben van een slechte adem is zeer vervelend. Het heeft een negatieve invloed op je leven en kan leiden tot veel schaamte. De laatste jaren is er veel meer aandacht voor het probleem dan voorheen en zijn er veel bedrijven die hier op in springen. Toch zijn er ook veel natuurlijke manieren om slechte adem te bestrijden.Wat is een slechte adem?

Een slechte adem is een stinkende adem die uit je mond of keel komt. Er zijn verschillende oorzaken van het probleem, maar de meest voorkomende is toch het hebben van een slechte mond hygiëne. Door het niet goed schoonhouden van je tanden door te poetsen, flossen en het niet schoonhouden van je tong, geef je bacteriën de gelegenheid om zich te nestelen. Deze bacteriën zorgen voor een slechte adem. Er zijn door bedrijven vele oplossingen bedacht om het probleem te bestrijden, waarvan enkelen, zoals de tongschraper, effectief kunnen zijn. Toch zijn er genoeg natuurlijke middelen die kunnen helpen tegen het hebben van een slechte adem.

Het drinken van water

Water is een effectief middel tegen slechte adem. Het spoelt de mond schoon van bacteriën en voedselresten. Ook zorgt een natte mond voor dat je een minder stinkende mond hebt. Het drinken van water helpt ook vooral tegen een droge mond in de ochtend. Een mond die helemaal is uitgedroogd veroorzaakt vaak een onprettige adem. Het voordeel van water is dat deze goedkoop is. Het is aan te raden om minimaal twee liter water per dag te drinken om een slechte adem te verhelpen.

Het drinken van kruidenthee

Kruiden worden al jaren gezien als een effectief middel tegen verschillende problemen. Deze kunnen ook gebruikt worden in je strijd tegen een slechte adem. Gebruik eens munt, koriander, peterselie en rozemarijn en je zult merken dat je mond schoner en frisser zult aanvoelen. Je kunt deze kruiden gemakkelijk mengen met thee.

Melkproducten

Vitamine D belemmert de groei van bacteriën en is daarom een belangrijk middel tegen het hebben van een slechte adem. Melkproducten als yoghurt en melk bevatten deze vitamine D en gaan de groei van bacteriën in je mond tegen. Ook helpen ze tegen tandplak wat kan leiden tot ontsteking en vervolgens tot een stinkende adem.

Het nemen van fruit

Het is algemeen bekend dat fruit en groenten goed zijn voor je gezondheid. Het is minder bekend dat ze ook goed zijn tegen een stinkende adem. Het nemen van bessen, appels en meloenen hebben je mond schoon te houden. Veel meer soorten groentes en fruit helpen tegen slechte adem omdat ze de speekselproductie bevorderen. Ze zorgen ervoor dat je mond heerlijk vochtig blijft en daardoor schoon van bacteriën. Ook bevatten ze vitamine C en D welke ontstekingen tegengaan, welke ook weer een belangrijke veroorzaker is van een slechte adem.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.