Ontdek de top 7 van voedingsmiddelen en dranken die uw glimlach doen stralen en uw mondgezondheid ve

Ontdek de top 7 van voedingsmiddelen en dranken die uw glimlach doen stralen en uw mondgezondheid ve

Door deze zeven voedzame voedingsmiddelen en verfrissingen in uw dieet op te nemen (en sommige voedingsmiddelen zoals suiker te vermijden), kunt u de gezondheid van uw mond op peil houden en tegelijkertijd genieten!1. Aardbeien

Aardbeien bevatten een aanzienlijke hoeveelheid appelzuur, dat vaak voorkomt in bepaalde soorten tandpasta. Appelzuur reinigt de tanden effectief en verwijdert verkleuringen op het oppervlak door zijn adstringerende eigenschappen.

Het is essentieel om te onthouden dat zelfs schijnbaar onschuldig fruit als aardbeien citroenzuur bevat, dat het tandglazuur aantast. Daarom moet u 30 minuten wachten met tandenpoetsen na het eten van zuur voedsel zoals aardbeien om uw tandglazuur te beschermen.

2. Appels, Selderij en Wortels

Het eten van knapperige groenten en fruit, zoals appels, selderij en wortels, kan tandplak en bacteriën helpen verwijderen en stimuleert de speekselproductie. Bovendien zitten ze allemaal boordevol vitaminen en mineralen die samen de algehele gezondheid van uw tanden versterken.

3. Bladgroenten

Bladgroenten zoals spinazie, sla en boerenkool zitten boordevol foliumzuur (ook bekend als vitamine B9), dat nodig is voor celregeneratie en -herstel. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen van het tandvlees, terwijl het je tanden weerbaarder maakt tegen plakophoping en bacteriële aanvallen.

4. Kaas

Als het zure en suikerhoudende voedsel dat u eet uw glazuur doet slijten, waardoor het onderliggende tandbeen bloot komt te liggen en uw tanden een gele kleur krijgen, dan is er kaas om de dag te redden! Calcium in kaas versterkt het tandglazuur en de botten, terwijl caseïne-eiwit helpt het weer op te bouwen. Bovendien stimuleert het eten van heerlijke oude of blauwe kazen de speekselproductie, waardoor bacteriën niet in de mond blijven hangen. Voor nog betere resultaten vermijd je smeltende soorten zoals Amerikaanse of nacho kazen.

5. Suikervrije kauwgom

Het kauwen van suikervrije kauwgom tussen maaltijden en snacks stimuleert de speekselproductie, waardoor de zuren die in uw mond ontstaan bij het afbreken van voedsel worden verminderd. Deze belangrijke gewoonte helpt bij het behoud van gezonde tanden door ze te beschermen tegen schade, een goede mondhygiëne te ondersteunen en uw parelwitte tanden schoon te houden.

6. Water

Voor een stralende, wittere glimlach moet u wat water in uw mond spoelen na het nuttigen van felgekleurd eten of drinken. Speeksel is essentieel voor een gezond gebit omdat het voor 99% uit H2O bestaat! Water vervangt niet alleen suikerhoudende dranken die het tandglazuur aantasten en gaatjes veroorzaken, maar bevat ook mineralen zoals fluoride die beschermen tegen tandbederf en tandvleesproblemen. Een paar keer spoelen met water kan u helpen om uw parelwitte tanden stralend te houden!

7. Zuiveringszout (carbonaat)

Als u geen tandpasta meer heeft, is zuiveringszout een uitstekend alternatief. Zijn alkaliteit en licht schurende werking helpen plak van het tandoppervlak te verwijderen en verkleuring tegen te gaan. Meng gewoon een lepel zuiveringszout met wat water tot een pasta-achtige substantie die u op uw tandenborstel kunt aanbrengen als gewone tandpasta - en poets dan twee minuten!

Heeft u in het verleden niet goed gelet op wat u eet of niet vaak uw tanden gepoetst, waardoor uw tanden niet meer zo stralen als u wenst? Dan is tanden bleken een uitstekende optie. Als u zich afvraagt of dit schadelijk is, is het antwoord: Niet als het wordt gedaan door echte professionals!


© 2015 tevredenklant70, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.