Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Hibiscusthee?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Hibiscusthee?

Steeds meer mensen ontdekken thee als een gezondheidsdrank en geven het de voorkeur boven dranken als koffie en frisdrank. Niet zonder reden. Verschillende soorten thee hebben vele gezondheidsvoordelen die voor je kunnen helpen bij je gezondheid en bij het geven van meer energie. Hibiscusthee is daar een van en staat bekend om de vele voordelen die de thee je kunnen geven.Waar komt de hibiscusthee vandaan?

Hibiscusthee vindt zijn oorsprong in Europa en wel uit de mediterrane gebieden. Er bestaan wel meer dan 200 verschillenden soorten planten, maar ze hebben niet allemaal dezelfde gezondheidsvoordelen. De hibiscusthee wordt daarom ook alleen gemaakt van de Hibiscus Sabdariffa. Dit zijn grote rode bloemen. De thee heeft van nature een erg zure smaak, maar door het toevoegen van honing, suiker of citroen, is het een aangename thee om te drinken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de hibiscusthee?

Omdat de thee een erg zure smaak heeft, wordt deze thee niet zo snel gedronken voor de smaak. Het zijn vooral de gezondheidsvoordelen waarvan de thee het moet hebben. De thee staat vooral bekend om het hoog gehalte vitamine C wat belangrijk is voor je algemene gezondheid en voor een sterk immuunsysteem.

De bloem waarvan de thee wordt gemaakt bevat vooral ook een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze hebben een algemene positieve invloed op je gezondheid en bestrijden zogenoemde vrije radicalen. Deze beschadigen je lichaam en zorgen ook voor een versnelling van je verouderingsproces. Daarnaast kunnen ze ook ziektes veroorzaken en worden ze gezien als veroorzaker van verschillende soorten kanker. Antioxidanten bestrijden deze vrije radicalen en voorkomen dus verschillende ziektes.

De thee wordt ook gebruikt als een natuurlijke remmer van hoge bloeddruk. Het remt namelijk de werking van ACE-enzym. Dit zorgt ervoor dat aders minder snel worden samengetrokken en heeft als gevolg dat de bloeddruk daalt. Een andere bijkomstigheid is dat het ook de uitscheiding van urine bevorderd. Ook dit heeft een positief effect op de bloeddruk.

Hibiscusthee gaat de vorming van slechte cholesterol tegen. Cholesterol kan duidelijk zijn en zorgt ervoor dat aders dicht komen te zitten. Dit geeft problemen voor de circulatie van het bloed en kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hibiscusplant een positief effect kan hebben op het tegengaan van cholesterol. Door deze met een maaltijd in te nemen, wordt het cholesterol met ongeveer tien procent verlaagd in een periode van vier weken. De thee bevat volgens het onderzoek verschillende stoffen die voorkomen dat de aders dicht slibben.

Overige gezondheidsvoordelen van de hibiscusthee

Wat zijn de overige gezondheidsvoordelen van deze gezonde thee? Naast de bovengenoemde voordelen heeft onderzoek aangetoond dat de thee ook andere positieve effecten heeft op het lichaam. Zo zou de thee ook een kalmerend effect hebben en kan het helpen bij het verliezen van gewicht doordat het een positieve werking heeft op de vetstofwisseling.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.