Pu Erh thee niet alleen om af te vallen

Pu Erh thee niet alleen om af te vallen

Pu Erh thee heeft de laatste jaren vooral zijn populariteit te danken aan het feit dat het bekend staat om te gebruiken voor het afvallen. Vooral in de Westerse wereld heeft het veel naamsbekendheid gekregen, terwijl het in de Oosterse wereld al eeuwen wordt gebruikt. Wat zijn de verdere voordelen van Pu Erh Thee?Waar komt Pu Erh thee vandaan?

Pu Erh thee wordt al eeuwen lang gebruikt in de Oosterse wereld. Hij vindt zijn herkomst uit China, de provincie Yunnan, waar de bevolking de thee al meer dan 1700 jaar gebruikt. De thee is dan ook een van de oudste gebruikte theeën ter wereld. In China en de omliggende landen zijn de gezondheidsvoordelen al veel langer bekend.

Pu Erh wordt gemaakt van de Qingmao plant. Hij staat bekend om de meer zandachtige smaak en valt vooral op met zijn rode kleur. Pu Erh heeft over het algemeen een lagere cafeïne gehalte dan andere theeën.

Pu Erh thee gebruiken om gewicht te verliezen

De thee staat vooral bekend om gewicht te verliezen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat proefpersonen meer gewicht verloren dan de mensen die deze thee niet dronken. Het onderzoek heeft aangetoond dat het komt door een hogere aanwezigheid van galluszuur. Galluszuur wordt ervoor dat vet minder goed wordt opgenomen door het lichaam, waardoor je dus ook minder snel aankomt.
De thee is vooral ook geschikt om buikvet te verliezen, iets wat normaal gesproken erg moeilijk is. Daarnaast staat buikvet ook bekend dat het grotere gezondheidsrisico's met zich meebrengt dan andere soorten vet.
Een onderzoek uit Frankrijk heeft aangetoond dat mensen die de thee voor een periode van vier weken dronken, gemiddeld zeven kilo verloren.

Welke voordelen heeft de thee nog meer?
Naast het verliezen van gewicht heeft de thee ook nog andere gezondheidsvoordelen. De thee zorgt er niet alleen voor dat je vet verliest, maar daarnaast verlaagt het ook je cholesterol in je bloed. Dit verlaagt weer de kans op ziektes en hartproblemen. Ook kan het je immuunsysteem versterken waardoor je ook weer minder kans hebt om ziekt te worden.

Verschillende theeën staan bekend op de aanwezigheid van antioxidanten. Ook de Pu Erh zit hier vol mee. Antioxidanten zijn erg goed in het beschermen van het lichaam tegen zieken en problemen. Ze staan vooral bekend om het voorkomen van verschillende soorten kanker. Om ervoor te zorgen dat dit inderdaad effect heeft, is het wel belangrijk om voldoende en dagelijkse de thee te drinken. Dit komt omdat een deel van de antioxidanten verloren zal gaan tijdens de verwerking in je lichaam.

Als laatste heeft de thee ook een positieve invloed op je darmwerking, vermindert het je hongergevoel en kan het ook je bloed zuiveren. Naast het verliezen van gewicht heeft de thee dus nog veel meer gezondheidsvoordelen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.