Wat zijn de voordelen van rooibosthee?

Wat zijn de voordelen van rooibosthee?

Wat zijn de voordelen van het drinken van rooibosthee? Dat drinken van thee gezond kan zijn voor het menselijk lichaam, is bij de meeste mensen wel bekend. Rooibosthee staat bekend dat het gezond kan zijn. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van het drinken van deze thee? En wanneer is het aan te raden om deze thee te drinken?Waar komt rooibosthee vandaan?

Rooibosthee is een thee welke al eeuwenlang gebruikt wordt door de inwoners van Zuid-Afrika. Hier wordt de thee volop gebruikt voor tegen allergieën, maar ook om de huid en spijsvertering te verbeteren. Over de gehele wereld heeft men geprobeerd om te plant te kweken, maar zonder succes. De plant is zeer gevoelig en groeit alleen maar onder bepaalde omstandigheden. Het klimaat van Zuid-Afrika is ideaal voor de plant en voor alsnog is deze alleen daar nog te vinden. De plant heeft meerdere gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam.

Welke gezondheidsvoordelen brengt de plant met zich mee?

De plant heeft meerdere voordelen voor het menselijk lichaam. Als eerste zit de plant vol met antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter kan strijden tegen oorzaken van hart en vaatziekten, maar kan ook enkele soorten kanker voorkomen. Antioxidanten staan bekend om de vele gezondheidsvoordelen, maar veel wordt hiervan al afgebroken tijdens het verwerkingsproces in het lichaam. Het is daarom belangrijk dat je voldoende en regelmatig thee drinkt om hiervan profijt te hebben.

Rooibosthee goed voor mensen met een allergie

Rooibosthee staat erom bekend dat het een positieve werking heeft op mensen die een allergie hebben. De plant bevat verschillende stoffen die ervoor zorgen dat de allergische reactie minder heftig is. Ook kan de thee ervoor zorgen dat maagklachten minder heftig zijn.

Het drinken van de thee heeft ook invloed op je cholesterol. Een te hoge percentage heeft een negatief invloed op het lichaam. De thee helpt het gehalte te verlaten en verhoogt de HDL cholesterol welke juist een positief effect heeft op het lichaam.

Rooibosthee heeft niet alleen een positief effect op mensen met een allergie en op het cholesterol gehalte. Het drinken van de thee kan ook een positief effect hebben voor mensen die last hebben van hun stoelgang. Dit komt doordat de thee de stof looizuur bevat. Looizuur heeft een positief effect op de darmen en op de stoelgang, waardoor de stoelgang vertraagt wordt. Voor mensen die last hebben van een moeilijke stoelgang is het aan te raden om regelmatig deze thee te drinken.

Thee bevat geen cafeïne

Een ander voordeel van het drinken van rooibosthee is dat het niet alleen antioxidanten bevat, maar juist dat het geen cafeïne heeft. Het bevat een lage hoeveelheid tannine en geen cafeïne. Dit geeft de thee juist een rustgevend effect en kan ideaal zijn voor het slapengaan.

Omdat het geen cafeïne bevat is de thee uitstekend voor zwangere vrouwen. Het geeft een ontspannend gevoel.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.