De wereld van magnesium

De wereld van magnesium

Magnesium is een van de meest voorkomende elementen op aarde en wordt veelal gebruikt voor industriële doeleinden. Maar wist je dat magnesium ook erg belangrijk is voor je lichaam? Waar is magnesium goed voor?

 Waarom is magnesium belangrijk voor het menselijk lichaam?

Magnesium is belangrijk voor het menselijk lichaam. Het komt namelijk voor in elke cel van je lichaam en in je botten. Het is vooral belangrijk voor de opbouw van je botten en tanden. Maar daarnaast ook voor het gebruik van je spieren en je zenuwen. Ook heeft het invloed op je geheugen, concentratievermogen en je hart. Omdat het zoveel invloed heeft op je lichaam, is het een onmisbaar element.

Waar kun je magnesium vinden?

Het menselijk lichaam maakt geen magnesium aan. Het is daarom belangrijk dat je dit krijgt vanuit het voedsel wat je dagelijks eet. Wanneer je een tekort hebt, zal je dit al snel merken aan je algemene conditie. Gelukkig is magnesium veelal aanwezig in het voedsel wat je eet. Vooral in de westerse wereld zal het voldoende innemen van voedsel geen probleem zijn. Magnesium is vooral aanwezig in noten, fruit en groentes als spinazie en boerenkool. Het advies is om dagelijks minimaal 300 mg voor mannen in te nemen en voor vrouwen ongeveer 250 mg. Dit zorgt ervoor dat je lichaam voldoende binnenkrijgt om voldoende te functioneren. Vooral oudere mensen is het aan te raden om extra magnesium in te nemen in de vorm van tabletten omdat bij deze groep het tekort groter is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.