Vegetarisch eten hoeft niet vies te zijn

Vegetarisch eten hoeft niet vies te zijn

Hoewel vegetarische ne veganistisch eten steeds meer verkrijgbaar is bij restaurants, bestaan er toch nog veel vooroordelen hierover. Zo zijn er heel veel mensen die denken dat vegantisch eten vies is of slceht voor je is en dat je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Bij vegetarisch eten zeggen er nog steed veel mensen dat je niet genoeg ijzer kan binnen krijgen en daardoor sneller vermoeid raakt. Beide is natuurlijk helemaal niet het geval en dus is het niet ongezond om vegetarisch te leven.De manier van koken is heel belangrijk

BIj een veganistisch of vegetarisch voedingsschema is het wel heel belangrijk dat je kan koken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel meer kan eten, maar maakt het ook makkelijker om bij te houden. Zo zul je bij een veganistisch voedingsschema veel eten klaarmaken door gebruik te maken van bonen en kikker erwten, terwijl je bij een vegetarisch voedingsschema vooral veel gebruik zal maken van zuivel producten. Zo zal je in plaats van vlees een ei erij kunnen maken of zelfs gebruik maken van een vegetarische vlees vervanger. Hoe dan ook zal elke dag hetzelfde eten je niet helpen om je vegetarisch voedingsschema vol te houden. Wat je dus zoekt is afwisseling van gerechten.

Opties voor een voedingsschema op vegetarisch dieet

Zit je op een dieet en kan je daardoor alleen vegetarisch eten? Ook dan hoef je niet bang te zijn dat je niet lekker kunt eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke shakshuka met eieren of een vegetarische nachoschotel? Beide zijn voedzaam, lekker en bevatten genoeg gezonde voedingsstoffen. Een voedingsschema vegetarisch leefstijl is daardoor makkelijk vol te houden. 

Heerlijk veganistisch koken

Ben je van plan om veganistisch te gaan koken of ben je benieuwd naar vegantistich eten? Ook dan is er heel veel mogelijk. Zo kun je een heerlijke paddestoelen risotto maken met tomaten, lichte kruiden saus en veel groente. Dit gerecht heeft een heerlijke smaak en zal dan ook ervoor zorgen dat je kaas of vlees nauwelijks mist. Is risotto iets te moeilijk voor je? Dan kun je een heerlijke veganistiche burrito maken op basis van bonen , veel groente en lekker veel guacamole. Gebruik wat noten of veganistiche vleevervangers voor die extra bite.

Vegatarisch eten is dus niet vies

Dus de conclusie? Er zijn genoeg lekkere vegetarische of vegan lekkernijen die je kan maken. Zolang je maar een beetje weet hoe je moet koken, kun je een heel eind komen. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, is het misschien een aanrader om er eens mee te beginnen. Start een dag per week en bekijk zelf hoe het je bevalt. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.