Eten voor een goede gezondheid

Eten voor een goede gezondheid

Je gezondheid is natuurlijk heel erg belangrijk. Je moet goed voor je lichaam zorgen. Je krijgt namelijk maar 1 lichaam. Veel voeding kan slecht voor je zijn. Daarom is het handig om te weten welke voeding wel goed is voor je gezondheid. Zo heb je de juiste aanpak voor je lichaam.Fruit

Heel erg veel mensen stappen over op fruit wanneer ze gezond willen gaan eten. Het is erg gezond zeggen ze en je mag er zoveel van eten als je zelf wilt. Dit is helaas niet waar. Fruit is zeker wel gezond, maar fruit bevat ook een hele hoop suikers. Per fruit soort ligt dit ook weer verschild.

Als je het over een banaan hebt, kun je deze beter vermijden. Een banaan heeft namelijk heel erg veel suiker in zich. Als je een fruitsoort kiest kun je het beste voor papaja. Papaja zit maar heel erg weinig suiker in. Nog een betere keuze is avocado. Veel mensen denk dat avocado een groente is, maar hij behoort zeker tot fruit. 

Omdat fruit zoveel suikers bevat, maar ook heel erg gezond is, is het handig om wel 1 stuk fruit per dag te eten. Het is slim om af te wisselen tussen verschillende fruitsoorten die je eet. Wanneer je dit afwisselt zul je vele vitamines binnen krijgen en zal je je fitter voelen.

Brood

Iedereen heeft als kind altijd brood moeten eten. Je moest de korstjes opeten, want dan zal je groot en sterk worden. Eigenlijk is brood helemaal niet zo goed voor je. Er zitten ontzettend veel koolhydraten in. Het is dus niet heel erg handig om veel brood te eten als je een goede gezondheid wilt. 

Brood kun je het beste vervangen door andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld gebakken ei als broodvervanger doen. Ei is heel erg gezond voor je en je krijgt dan een heel stuk minder koolhydraten binnen. Als je niet zo van ei houd, kun je ook altijd kiezen voor verschillende crackers. Tegenwoordig word er ook een hele hoop brood gemaakt wat koolhydraat arm is. Als je dit eet zal je je ook beter voelen.

De afval afdeling

In de supermarkt zijn er altijd afdelingen te vinden met allemaal verschillende producten om af te vallen. Als jij je gezondheid wilt verbeteren heb je het natuurlijk niet per se over afvallen. Veel mensen grijpen wel naar deze producten omdat ze gezond zouden zijn. Echter is dit helemaal niet waar. Vaak zitten hier ook een hele hoop koolhydraten in. Het is daarom verstandig om altijd de achterkant van de verpakking te lezen. 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.