3 tips wanneer je last hebt van urineverlies

3 tips wanneer je last hebt van urineverlies

Het is vervelend om last te hebben van ongewild urineverlies. Het is lastig ongemakkelijk en kan ook schaamte met zich meebrengen. Het is belangrijk om de problemen voor te zijn. Er zijn verschillende oefeningen om met incontinentie om te leren gaan. Graag delen we onze tips en tricks met je. Blijf voldoende water drinken 

Het is belangrijk om voldoende te blijven drinken. De urine is dan namelijk minder geconcentreerd. Wanneer je minder drinkt is de urine geconcentreerder en zullen de blaas en de urinebuis irriteren. Het is simpel om het te controleren. Hoe donkerder de urine is, hoe geconcentreerder de urine is. Houdt de blaas gezond en drink anderhalf tot twee liter water per dag. Water en thee zijn goede bronnen van vocht. Tijdens het slapen wordt veel vocht afgedreven. Iedereen slaapt zeven tot acht uur. Het is daarom belangrijk om ‘s ochtends direct water te drinken. Bij warme dagen moet er meer gedronken worden. 

Let op wat je eet

Eet gezond en eet de juiste voedingsmiddelen. De blaas kan geïrriteerd raken en de urineverlies verergeren bij sommige soorten voeding. Het gaat om citrusvruchten (en de sappen), cafeïne, koolzuurhoudende frisdranken en waters en ook tomaat en gekruid voedsel. 

Toilet gewoonten 

Het is belangrijk om bij het plassen te ontspannen. Zorg ervoor dat je rechtop zit en goed plast. Sommige mensen denken dat door regelmatig naar het toilet te gaan ongelukjes voorkomen kunnen worden. Het is belangrijk om het natuurlijke plaspatroon niet te verstoren. De blaas went aan het ritme en kan ongewild urineverlies voorkomen. 

Voorzorgsmaatregelen treffen 

We delen graag nog een tip en dat is simpelweg door te zorgen voor verzorgingsmaatregelen. Wanneer er een feest is of een lange avond uit dan is het verstandig om incontinentiemateriaal te gebruiken. Het zal ervoor zorgen dat je de hele avond zonder stress of angstige momenten kunt genieten van de middag of avond. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.