Afvallen door middel van het HCG dieet

Afvallen door middel van het HCG dieet

Wil je graag lekkerder in je vel zitten, wat gewicht verliezen of gewoon een gezondere levensstijl aanwennen? Dan is dit artikel perfect voor jou. In dit artikel vertellen we je namelijk meer over het steeds populairder wordende HCG dieet. Want welk van de bovenstaande doelen jou ook het meest aanspreekt, met het HCG dieet bereik je je doel(en).Waaruit bestaat het HCG dieet?

Bij het woord dieet denkt men vaak al direct aan de ergste dingen. Met het HCG dieet hoeft dit echter helemaal niet. Door de jaren heen is het zo versimpeld dat het eigenlijk door iedereen gevolgd kan worden. Het HCG dieet wordt ook wel een afslankkuur genoemd. Je bent zelf vrij om te kiezen hoelang je het dieet wilt volgen. Aan te raden is wel om het minimaal 24 dagen te volgen. Anders is het te kort om een oordeel te geven.

 

De afslankkuur bestaat uit twee componenten die elkaars werking versterken. Je hebt aan de ene kant de HCG vloeistof, ook wel BioHCG (Original) genoemd. Maar sinds er niet zoiets bestaat als wonderbaarlijke afvalpillen zal er meer moeten veranderen. Of je nou wilt afvallen of een gezondere levensstijl wilt, je zal ook wat aan je voeding moeten veranderen. Hier komt het dieet gedeelte om de hoek kijken. In het geval van het HCG dieet hebben we het dan over het Beter in Balans-dieet.

Wat is BioHCG Original?

BioHCG Original is simpel gezegd een vloeistof die je iedere ochtend gedurende het HCG dieet dient te nemen. De vloeistof bevat onder andere L-Carnitine, citroenzuur en gedestilleerd water. Deze combinatie van stoffen zorgt ervoor dat jouw lichaam in een vetverbrandingsmodus terecht komt. Dit komt o.a. doordat het vet makkelijker te transporteren is en door het onderdrukken van het hongergevoel (die in veel gevallen ervoor zorgt dat mensen het niet volhouden).

Wat is het Beter in Balans-dieet?

Zoals we al aangaven zullen alleen de HCG druppels er niet voor gaan zorgen dat je afvalt (en je gewicht kwijt blijft). Hiervoor is meer nodig. De uitspraak ‘abs are made in the kitchen’ klinkt je vast bekend in de oren. Als je gewicht wilt verliezen en dit kwijt wilt blijven moet je je voedingspatroon aan gaan passen. Gelukkig is dat met het Beter in Balans-dieet zeer gemakkelijk voor je gemaakt.

 

Bij het Beter in Balans-dieet staat gezonde, voedzame en lekkere voeding centraal. De kracht van het dieet zit hem in het aanpassen van je voedingspatroon. Door middel van volledig uitgewerkte recepten weet je op elk moment van de dag wat je “mag” eten. Hierdoor leer je jezelf onbewust aan welke voeding je beter wel kunt eten en wat je juist beter kunt laten staan. Dit zorgt ervoor dat je ook ná het dieet gezondere en bewustere keuzes zal maken. De verloren kilo’s blijf je hierna een stuk gemakkelijker kwijt dan wanneer je bv. een crashdieet volgt.

Hoe ziet het HCG dieet eruit?

Het HCG dieet is opgedeeld in drie verschillende fases. Elke fase heeft zo zijn eigen doel en door met fases te werken heb je geen crash als je klaar bent. De fases zijn als volgt:

 

  • De afslankfase
  • De stabiliteitsfase
  • De levensfase

 

 

 

De afslankfase

Logischerwijs is de eerste fase de levensfase. In deze fase volg je het op maat gemaakte Beter in Balans-dieet zoals die beschreven is in het boekwerk. Daarbij begin je elke ochtend met enkele druppels van de BioHCG Original vloeistof. Deze fase duurt standaard 24 dagen, maar is naar eigen wensen in te korten of te verlengen. Dit hangt af van hoeveel je precies wilt afslanken.

 

De stabilisatiefase

Na de afslankfase komt de stabiliteitsfase. Gedurende de afslankfase heeft je lichaam het langere periode gedaan met minder calorieën dan die gewend is. Eet je direct na de afslankfase weer ‘veel’, dan zal je lichaam dit op gaan slaan als reserve. Dit wil je voorkomen. Daarom worden de calorieën tijdens de stabiliteitsfase langzamerhand weer verhoogd.

 

De levensfase

Gedurende het HCG dieet heb je veel kennis opgedaan omtrent voeding en porties. Doordat je al die kennis opgedaan hebt zal je in de toekomst onbewust gezondere en bewustere keuzes gaan maken. Op deze manier blijft dat verloren gewicht eraf en kan jij je gaan focussen op wat je echt belangrijk vindt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.