Orthodontist Amstelveen: De typen beugels

Orthodontist Amstelveen: De typen beugels

Zoals je kan verwachten, helpen de tandartsen van het tandheelkunde praktijk Amstelveen hun patiënten graag om een gezonde en mooie glimlach te verkrijgen en om zelfvertrouwen op te bouwen.  Hoe doen ze dat denk je? Lees hieronder meer informatie over deze praktijk en hun typen beugels. Wie weet, ben jij misschien de volgende die de kliniek met een brede smile verlaat.Zoals je kan verwachten, helpen de tandartsen van het tandheelkunde praktijk Amstelveen hun patiënten graag om een gezonde en mooie glimlach te verkrijgen en om zelfvertrouwen op te bouwen. Hoe doen ze dat denk je? Lees hieronder meer informatie over deze praktijk en hun typen beugels. Wie weet, ben jij misschien de volgende die de kliniek met een brede smile verlaat.

Behalve dat ze je helpen aan een goede mondhygiëne, is er voor degenen met een verkeerde uitlijning of malocclusie een orthodontist aanwezig. De orthodontist specialiseert zich in tand- en kaakonregelmatigheden (diagnosticeren, voorkomen en behandelen). Deze orthodontische aandoeningen worden bij mensen van alle leeftijden met verschillende soorten tandheelkundige apparaten zoals beugels en retainers behandeld. Maar welke type tandheelkundig apparaat is het beste voor jou? Hieronder volgen de bekendste soorten beugels waaruit jij als patiënt van het tandheelkunde praktijk Amstelveen, Keizer Karelpark Tandartsen zou kunnen kiezen.

Metalen beugels

Dit type behoort tot de eerste tandheelkundige apparaten die werden geïntroduceerd voor orthodontische behandeling voor verkeerd uitgelijnde of scheve tanden.

De conventionele metalen beugels zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal of titaniumlegeringen en bevatten sleuven waar er een boogdraad doorheen gaat. De boogdraad is ook gemaakt van roestvrijstaal of nikkel titanium. Nu wordt er een combinatie van nikkel en titanium gebruikt in plaats van roestvrijstalen legeringen. De druk die op de tanden wordt uitgeoefend, bepaalt de dikte en stijfheid van de boogdraden. Daarom worden er eerst flexibele draden gebruikt om de tanden geleidelijk uit te lijnen en daarna worden de stijve draden toegepast.

De metalen beugels en boogdraden zijn alleen verkrijgbaar in metallic /zilver, maar de elastische banden zijn er wel in verschillende kleuren zoals:

 • Rood
 • Blauw
 • Groen
 • Roze
 • Oranje, etc.

Wat ook leuk is om te weten, is dat de mogelijkheid bestaat om de kleur van de elastische banden bij elke afspraak te wijzigen.

Keramische beugels

Deze zijn eigenlijk vergelijkbaar met metalen beugels, maar de behandelingstijd hiervan kan ietsje langer duren. Ze zijn namelijk kwetsbaarder, waardoor kleine aanpassingen tijdens de afspraken het herstel kan vertragen. Toch kiezen de meesten volgens tandheelkunde praktijk Amstelveen voor een keramische beugel. Twee redenen hiervoor zijn:

 • Ze zijn minder opvallend in vergelijking met de metalen beugel.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, terwijl de metalen beugels alleen in grijs beschikbaar zijn.

Linguale beugels

Linguale beugels zijn bijzonder. Ze hebben wel dezelfde werking als de andere beugels, maar deze worden bevestigd aan de achterkant van je tanden. De orthodontist geeft wel eerlijk aan dat deze beugels wat nadelen met zich mee kunnen brengen zoals:

 • Hogere kosten in vergelijking met andere type beugels.
 • Ze kunnen wat meer ongemak veroorzaken.
 • Het kan je een tijdelijke lisp geven.
 • De behandeltijd kan relatief langer duren.

Aligners

De heldere aligners zijn het populairste orthodontische apparaat onder jongeren. De onderstaande punten spelen waarschijnlijk een belangrijke rol:

 • Ze zijn helder en doorzichtig.
 • Ze zijn afneembaar.
 • Ze zijn bij vergelijking makkelijk te poetsen en te flossen.
 • Ze hebben soms een kortere behandeltijd.
 • In sommige gevallen zijn er minder afspraken vereisen.

Het is niet altijd nodig een beugel te dragen. Patiënten van de tandartsenpraktijk Amstelveen kunnen daarom bij de eerste afspraak zich grondig laten onderzoeken en aan de hand van de diagnose verder bespreken welke behandelingsoptie het best zou zijn.

https://tandartskeizerkarelpark.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DMADS, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.