De herfst komt er weer aan!

De herfst komt er weer aan!

Het wordt deze week herfst en dat betekent dat we ons dus weer bezig moeten gaan houden met onze weerstand. Heb je al een hoestje te pakken door alle regen van afgelopen week? Wij zetten de verschillende soorten hoest op een rij. Zo kan je het probleem beter aanpakken.Hoesten is erg vervelend. Soms gaat het vanzelf over, maar vaak houdt het voor langere tijd aan. In zo’n geval is het handig om te weten met wat voor hoest je te maken hebt. Zo kan het effectief aangepakt worden.

Vastzittende hoest
De symptomen van vastzittende hoest zijn als volgt: het vastzittende slijm is vaak moeilijk op te hoesten, het slijm dat dus achterblijft zorgt voor een kriebel in de keel en de hoestbuien zijn vaak lang en hard. Heb je hier last van dat weet je dus dat het om een vastzittende hoest gaat. Vaak is het lastig om het slijm op te hoesten. Drink veel en dan het liefst warme dranken, zoals citroenthee met honing. Hiermee wordt het slijm verdunt en kan het dus makkelijker worden opgehoest. Ook een hoesttablet met broomhexine kan effectief zijn.

Droge hoest
Een droge hoest heeft andere symptomen. Hierbij heb je vaak last van een vervelende kriebel of lichte pijn in de keel en lukt het niet of weinig om het slijm op te hoesten. Daarnaast neemt de frequentie en irritatie van de keel steeds sneller toe. Droge hoest kan verder onderverdeeld worden in kriebelhoest en prikkelhoest. Deze hoest is erg vervelend en kan ook zeer vermoeiend zijn wanneer de hoestbuien je ’s nachts wakker houden. Zuigen op een dropje of een theelepel honing kunnen helpen om de keel te verzachten. Probeer de prikkel te verminderen door ’s nachts wat hoger met je hoofd te gaan liggen en zoveel mogelijk door je neus proberen adem te halen.  Daarnaast kan een hoestspray of -tablet ook effectief zijn.

Kijk voor meer informatie en middelen op http://roter.nl/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 OnlinePost, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.