Zo ruikt jouw mond weer fris 

Zo ruikt jouw mond weer fris 

ndien je regelmatig last hebt van mondproblemen, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Er zijn verschillende problemen die in de mond voorkomen maar voor elk daarvan is een oplossing te vinden. Zo kun je problemen zoals een droge mond of witte tong prima zelf behandelen. Hoe ga je een droge mond het beste tegen? 

Als je een droge mond hebt, voelt dat bijzonder onprettig aan voor jezelf maar kan dit er ook toe leiden dat je een slechte adem krijgt. In je mond wordt speeksel aangemaakt dat een beschermende werking biedt tegen slechte bacteriën. Als je niet voldoende speeksel aanmaakt en dus een droge mond hebt, krijgen schadelijke bacteriën sneller een kans want zij houden niet van een vochtige omgeving. Zaak dus om je mond goed gehydrateerd te houden. Dit kun je doen door, bij voorkeur water, te drinken maar er bestaan ook verzorgingsproducten zoals speciale tandpasta en mondwater die de aanmaak van extra speeksel stimuleren. Pastilles of kauwgom kunnen de speekselaanmaak in je mond bevorderen waardoor deze minder droog wordt. 

Behandel een droge mond en witte tong op de juiste manier

Een droge mond kan tot een slechte adem leiden maar dit kan tevens veroorzaakt worden door een witte tong. Als je een witte aanslag op de tong hebt, betekent dit dat zich bacteriën gevestigd hebben die niet gezond voor je zijn. Deze bacteriën maken dat je adem slechter wordt. Om de aanslag op de tong tegen te gaan kun je gebruik maken van tandpasta en mondwater waarmee je goed je tong reinigt. Deze wordt nog wel eens vergeten maar hoort er ook gewoon bij om te reinigen. Wil je van je beslagen tong af? Gebruik dan een speciale tongreiniger in combinatie met een tongschraper. Je brengt de reiniger of gel op de tong aan en schraapt deze er na een tijdje weer af. Zo neem je de slechte bacteriën in één keer mee. Goed naspoelen en de behandeling herhalen zorgen voor een goed effect.  

Zorg voor een blijvend frisse adem

Als je een droge mond voorkomt of op de juiste manier behandelt en een witte tong tegengaat, heb je ook sneller een frisse adem. Doe je dit door de bacteriën aan te pakken dan pak je het probleem bij de bron aan en is de kans dat het terugkomt ook vele malen kleiner. Producten die alleen een slechte adem maskeren hebben weinig nut want die werken maar korte tijd terwijl je natuurlijk zo lang mogelijk een frisse adem wilt hebben.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.