Waarom dragen wij kleding?

Waarom dragen wij kleding?

Kleding dragen mensen al eeuwen, maar waarom dragen wij eigenlijk kleding? Er zijn namelijk een hele hoop andere dieren, maar die dragen uit hun zelf geen kleding. Natuurlijk doen mensen sommige dieren kleding aan, maar dit komt ook weer door de mens. Wij mensen zijn dus eigenlijk een aparte soort. Warmte

Een van de hoofdreden waarom mensen kleding dragen is toch zeker warmte. Wij dragen kleding om warm te blijven. Dieren hebben in vele gevallen een vacht om zich zelf warm te houden. Wij mensen hebben alleen maar haar op ons hoofd wat ons hoofd warm kan houden. De mens is dus zo slim geweest om kleding te maken. Zo overlijden wij niet bij strenge winters en in de zomer draag je dan ook weer kortere kleding.

Dieren zoals een naakthond hebben dus ook kleding nodig om warm te blijven. De naakt hond kan dus alleen maar blijven bestaan, zolang de mensen ook bestaan. Wanneer de mensen zouden uitsterven, sterven dieren zonder vacht ook. Zo belangrijk is warmte. Mensen kunnen zich makkelijker aanpassen aan hun omgeving omdat wij een van de slimste wezens op aarde zijn. Als wij niet zo doorontwikkeld waren, waren de mensen een lange tijd geleden al uitgestorven 

Bedekken

Wij dragen ook kleding om ons zelf te bedekken. Dit is een reden die niet door de natuur is bedacht, maar door de mens zelf. Wij als mensen moet onze edele delen bedekken. Vroeger was dit niet omdat wij elkaar niet naakt mochten zien, vroeger was het ook voor een man gevaarlijk om zijn edele deel niet te bedekken. Een wild dier zal daar zo op af kunnen komen.

Tegenwoordig hoeven wij ons niet te beschermen en er zijn ook naakt stranden voor mensen die graag zonder kleding in de zomer zijn. Eigenlijk is het dus een beetje gek dat wij kleding aan willen wanneer het heel erg warm is. Dit gaat tegen onze natuur in, maar toch doen wij het. Dit komt door het feit dat wij vanaf kinds af aan leren dat wij kleding moeten dragen. Vooral vrouwen krijgen te horen alles te moeten bedekken. Wanneer je iets mee krijgt van je ouders, dan ga je dit vaak automatisch overnemen. 

Als wij allemaal als kinderen hadden geleerd dat het normaal is om naakt te lopen wanneer het niet koud is, dan zouden wij dit ook allemaal doen. Je neemt het aan van alle andere mensen die het allemaal al doen. Dit noem je ook wel schapen gedrag. Eigenlijk is het een wel raar. Iedereen heeft een lichaam, maar toch moet het bedekt worden. Jij zelf hebt die keuze niet meer, omdat het verboden is om naakt te lopen. Iedereen heeft hier natuurlijk een eigen mening over wat goed en slecht is. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.