Merk kleding

Merk kleding

Onder de jongeren is merkkleding een heel erg groot ding. We hebben het dan niet meer alleen over Nike of Adidas. We hebben het dan ook over Louie vuitton en Gucci. Steeds duurdere merken worden bekend onder de jongeren en er zijn een hele hoop jongeren die dit helemaal geweldig vinden.  

Waarom merk kleding?

Veel jongeren zijn bezig met hun uiterlijk, maar ook zeker weten wel met hun kleding. Er zijn jongeren die naar de Hema gaan, maar er zijn er ook een hele hoop die alleen maar merk kleding willen hebben. Dit komt door het feit dat veel voorbeelden van jongeren ook merk kleding dragen. Ze willen eigenlijk een beetje op hun idool lijken.

Niet elke jongere is natuurlijk zo. Een andere reden voor merk kleding is vaak status. Wanneer je merk kleding zal dragen, zal je meer geld hebben. Dit kan natuurlijk vooral onder de jongeren het tegenovergestelde betekenen. Jongeren hebben over het algemeen nog niet zo heel erg veel te besteden. Dit houd dus in dat ze al hun geld in de kleding steken.

Zonder merk ben je slecht

Helaas word er in deze wereld nog tot de dag vandaag gepest. Onder de jongeren, maar ook onder de kinderen zal je gepest kunnen worden omdat je geen merk kleding draagt. Wanneer je geen merkkleding zal dragen, zal je geen geld hebben of zouden je ouders geen geld hebben.

Veel scholen proberen hier zeker wat aan te doen, maar helaas kunnen leraren niet altijd alles zien. De kinderen en jongeren worden geleerd dat dit nergens voor nodig is, maar toch blijft dit aanwezig. Veel mensen denken dat dit door het internet komt. Jongeren en kinderen kunnen zien wat de mensen op het internet dragen. Wanneer deze mensen alleen maar dat soort kleding dragen, kunnen ze hierdoor beïnvloed worden. 

Wat kun je als ouder doen?

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Als ouder wil je natuurlijk wel weten als dit gebeurd bij jou kind of misschien doet jou kind wel mee aan het pesten. Natuurlijk gaan ze je dit niet altijd vertellen, maar je kunt je kinderen wel al meegeven dat er niets mis is met merkloze kleding.

Een van de dingen die je ook kunt doen is je kind zelf iets merkloos geven. Wanneer ze geen merk dragen, zien ze dat er eigenlijk geen verschil zit tussen wel een merk aan hebben en niet een merk aan hebben. Je kunt ze ook uitleggen dat bijvoorbeeld mensen zijn met minder geld, maar dat daar niets mis mee is. Op deze manier is je kind bewuster van wat hij doet. Zo help je dus zelf ook een beetje bij de problemen die er eventueel kunnen gaan ontstaan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.