4 voordelen van een neusdouche bij hooikoorts

4 voordelen van een neusdouche bij hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van planten, bomen of grassen. Je niest veel, hebt een verstopte neus en jeukende/tranende ogen. Ook krijg je het benauwd en voel je je moe. Deze klachten komen met name voor in de lente en zomer, de bloeiperiode van de planten, bomen en grassen. Om de allergische reactie van hooikoorts te verminderen kan je neus spoelen tegen hooikoorts, neusspray of medicijnen (antihistaminica) gebruiken.Een neusdouche met de Rhino Horn biedt meerdere voordelen om hooikoorts te bestrijden:

1. Neus spoelen bij hooikoorts is eenvoudig

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Je neemt één maatlepel puur zout, mengt deze met water en maakt een zoutoplossing. Zet het neuskannetje op je neus en het spoelen gaat vanzelf. Je hydrateert je neusholten, spoelt pollen weg en reinigt je neusslijmvlies. De ontstekingsreactie neemt af en je kan weer vrij ademen. Kijk voor meer informatie over neus spoelen op de pagina neus spoelen in 4 stappen op rhinohorn.nl.

2. De neusdouche is onbeperkt herbruikbaar

Voor een neusdouche met de Rhino Horn bereid je zelf de zoutoplossing met puur zout van bijvoorbeeld Zonnatura. Dit zout is voordelig verkrijgbaar bij de supermarkt in zakken van 500 gram en je hebt maar 2.7 gram nodig voor de neusspoeling. Water voor de neusdouche haal je gewoon uit de kraan. Hierdoor kan je voordelig en eenvoudig je neus spoelen met de Rhino Horn. Kijk voor meer informatie over zout voor de neusdouche op rhinohorn.nl.

3. Neus spoelen is mild voor je neus

Voor het spoelen van je neus maak je zelf de zoutoplossing met puur zout (zonder toevoegingen) in de zelfde verhouding als het zout in je lichaam. Dit noemt men een isotone zoutoplossing of fysiologische zoutoplossing. Deze zoutoplossing is mild voor je neus, hydrateert de neusholten en reinigt. Je mag de Rhino Horn dus regelmatig gebruiken.

4. De neusdouche helpt ook bij verkoudheid en bijholteontsteking

Ook bij neusverkoudheid en (chronische) bijholteontsteking helpt neus spoelen met zout water. De werking is soortgelijk als neus spoelen bij hooikoorts: je maakt de zoutoplossing en spoelt eenvoudig beide neusholten. De zoutoplossing verwijdert vastzittend slijm, bereikt de neusbijholten en kalmeert het neusslijmvlies. Je neus is weer schoon en je kan weer vrij ademen. De Rhino Horn is daarmee een eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel bij hooikoorts, verkoudheid en bijholteontsteking!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Gezondheidstips, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.