Contactloos koorts meten met een Voorhoofdthermometer

Contactloos koorts meten met een Voorhoofdthermometer

Een voorhoofdthermometer is een handige oplossing om iemands temperatuur betrouwbaar en hygiënisch te meten.

Ze werken snel, gemakkelijk en erg prettig, u kunt er zelfs iemands temperatuur mee meten terwijl die persoon slaapt, of buiten kennis is.

De betrouwbaarheid van een voorhoofdthermometer is goed tot zeer goed en zijn qua prestaties gelijk aan een oorthermometer of een rectale thermometer. Bovendien is een voorhoofd thermometer vele malen hygiënischer dan een oorthermometer, waardoor een voorhoofd thermometer ook erg geschikt is voor de zorg.Een voorhoofd thermometer werkt op dezelfde manier als een infrarood koortsthermometer. Hij meet de lichaamstemperatuur door middel van een veilige infraroodstraling. Hoe meer infraroodstraling ergens vanaf komt, hoe warmer het is. U plaatst de thermometer tegen het voorhoofd en binnen enkele seconden verschijnt de temperatuur op het scherm. Meer dan 38 graden? Dan heeft iemand koorts.

Welke thermometer is het beste? De keuze van een thermometer is persoonlijk. Wilt u de koorts van uw baby meten? Of wilt u een meting uitvoeren wanneer iemand slaapt? Met een voorhoofd thermometer is dit allemaal mogelijk.


Bij sommige voorhoofdthermometers hoeft u de thermometer niet eens tegen het hoofd te houden, maar meet u al vanaf een kleine afstand de temperatuur. Dit is onder andere ook het geval bij de nieuwste iHealth Voorhoofdthermometer. Lees vooraf altijd goed de gebruiksaanwijzing om te weten hoe uw thermometer werkt.

Koorts meten met een voorhoofdthermometer is net zo betrouwbaar als het meten van uw lichaamstemperatuur met andere reguliere thermometers. Ook de thermometers waarbij u de huid niet hoeft aan te raken zijn tegenwoordig bijzonder nauwkeurig. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld oppervlaktetemperaturen te meten zoals bijvoorbeeld uw voeding of warme dranken. Bij sommige thermometers zoals de Omron MC720  is dit onder andere mogelijk.

Dit maakt dat de voorhoofdthermometer de meest hygiënische manier is om iemands temperatuur tegenwoordig op te nemen, waardoor dit type thermometer uitermate geschikt is voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Ook voor het gebruik bij kinderen die slapen, of moeilijk te temperaturen zijn, kan een voorhoofdthermometer een ideale oplossing zijn.

Uiteraard scheelt het, wanneer u een voorhoofd thermometer tot uw beschikking heeft, dat u geen last meer heeft dat de oorhulzen of lenskapjes op zijn. Over het algemeen zijn de infrarode thermometers iets duurder, maar deze kosten bespaard u op de langere termijn aangezien u geen oorthermometerhulzen meer aan hoeft te schaffen.

De voorhoofdthermometer is praktisch, veilig, geschikt voor alle leeftijden en het allerbelangrijkste: hij beperkt het doorgeven van infecties tot een absoluut minimum.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Pucshop, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.