Een AED kopen en u redt levens?

Een AED kopen en u redt levens?

Een AED kopen en u redt levens?

Er is op het moment veel gaande in de wereld van de AED's. De bekendheid en de noodzaak van een AED kopen wordt steeds groter. Primair gezien is dit een goede ontwikkeling. Hoe beter de landelijke dekking is verzorgd, des te groter is de kans dat een ieder, bij een hartstilstand, gered kan worden. Alleen nu is de vraag of dat ook daadwerkelijk zo is?6 minuten voor reanimeren

Algemeen is bekend dat, bij een hartstilstand, de eerste 6 minuten cruciaal zijn. Na deze 6 minuten wordt de kans op een succesvolle reanimatie zeer klein. Dus om iemand succesvol te reanimeren moet je binnen 6 minuten: Naar het slachtoffer toe, een AED zoeken, deze AED uit de kast halen, meenemen naar slachtoffer, gebruiksklaar maken, elektroden bevestigen en natuurlijk een schok toedienen. Daarnaast moet je tussentijds ook nog de alarmdiensten informeren en dit binnen 6 minuten…. Eigenlijk is bovenstaand scenario bijna onmogelijk uit te voeren voor een ongetrainde omstander. Ook al kennen veel mensen een AED, de meeste mensen hebben geen idee waar een AED hangt en wat je er precies mee moet doen.

Daarom is het belangrijk om de bewustwording te vergroten en er voor zorg te dragen dat niet alleen jij, maar ook de buurman weet hoe je met een AED moet omgaan. Uiteindelijk ben je, als jezelf in een noodsitustie verkeerd, afhankelijk van je buurman.

AED cursus

Tevens adviseren wij altijd een cursus te volgen, zodat u bekent raakt met het apparaat. Train altijd met de AED die u zelf ook heeft. Kiest u ervoor om geen cursus te volgen koop dan altijd een volautomatische AED. Als laatste is het zeer belangrijk dat u de AED uit de zon houdt en beschermt tegen extreme kou. Daarom raden wij u aan de AED in een geschikte kast te bewaren. 

Stel u wilt een AED kopen, dan hoop ik dat bovenstaande wellicht kan bijdragen bij het vereenvoudigen van uw keuze. Mocht u vragen hebben of wilt u een AED inruilen neem dan contact met ons op. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 aedmaster, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.