Wat is de farmaceutische industrie?

Wat is de farmaceutische industrie?

De farmaceutische industrie heeft te maken met farmacie. Farmacie is een wetenschap die zich bezighoudt met het ontwikkelen van geneesmiddelen en medicijnen. Voor deze industrie wordt ook vaak het Engelse woord Pharmaceutical gebruikt. Mensen die werkzaam zijn in deze industrie worden ook wel farmaceuten genoemd. Deze industrie produceert geneesmiddelen en medicijnen.Onderzoeken in de farmaceutische industrie

Deze sector is erg belangrijk voor de gezondheidszorg. Geproduceerde medicijnen moeten natuurlijk de juiste werking hebben op de gebruiker. Het aantal bijwerkingen moet beperkt worden. Het ontwikkelen van medicijnen en geneesmiddelen is erg complex, waardoor er in deze industrie veel aandacht wordt besteedt aan onderzoek. De farmaceutische industrie is gigantisch en is een complexe markt. Dit komt door de grote diversiteit aan ziektes over de hele wereld. Veel bedrijven in de farmaceutische industrie richten zich op een deelmarkt, omdat het erg lastig is om voor honderden ziektes medicijnen te ontwikkelen. 

Procestechnologie

Fabrikanten van geneesmiddelen hebben een enorm groot afzetgebied en hebben veel invloed op de samenleving. Farmaceutische bedrijven opereren dan ook vaak mondiaal. Medicijnen worden geproduceerd in fabrieken waar hoge eisen worden gesteld aan het fabricageproces en de zogenoemde Pharmaceutical packaging machines. Kwaliteit en veiligheid zijn in de farmaceutische industrie erg belangrijk. Bij het productieproces zijn automatiseringssystemen, meet- en regeltechniek enorm belangrijk. Medicijnen moeten precies volgens recept geproduceerd worden. Het meten en regelen van bepaalde bestandsdelen is dan ook enorm belangrijk. Dit wordt dan ook zeer nauwkeurig gewogen en gemeten. 

Pharmaceutical packaging

Nadat fabrikanten medicijnen en geneesmiddelen geproduceerd hebben worden deze getransporteerd naar verschillende groothandels. In de meeste gevallen worden pharmaceutical packaging bedrijven, oftewel farmaceutische verpakkers, als tussenschakel ingezet. Vervolgens komen de medicijnen via de apotheek bij de eindgebruikers terecht.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.