Wanneer en hoe gebruik je een AED?

Wanneer en hoe gebruik je een AED?

Een AED is een apparaat dat levens kan redden als mensen een hartstilstand krijgen. Als de AED bevestigd wordt dan krijgt de persoon in kwestie een schok waardoor het hart weer een goed ritme kan krijgen. Klik hier voor meer informatie over wat een aed is.Wanneer en hoe gebruik je een AED?


De geautomatiseerde externe defibrillatoren gebruik je op het moment dat iemand een hartstilstand heeft. Iedereen mag geautomatiseerde externe defibrillatoren gebruiken. Belangrijk is dat naast het gebruik van de geautomatiseerde externe defibrillatoren ook reanimatie plaatsvind. Reanimatie kan het beste gegeven worden door iemand die er gecertificeerd voor is. Foutief reanimeren kan resulteren in de dood, niets doen in een nood situatie resulteert echter veel vaker in de dood, als er dus niemand gecertificeerd is kan je beter wel reanimeren dan niet. Veel aed's 'praten' met de gebruiker. De geautomatiseerde externe defibrillatoren geven gebruiksinstructies en soms ook het ritme aan waarom gereanimeerd moet worden. Bij het gebruik van de geautomatiseerde externe defibrillatoren is het belangrijk dat de elektroden op de naakte huid worden geplaatst, verwijder dus altijd de (boven) kleding van het slachtoffer, indien nodig met behulp van een schaar de tijd speelt een rol. Bel in nood ook altijd de alarmcentrale via het nummer: 112. Let op bij kinderen onder de acht jaar, vaak zit er een knop op de geautomatiseerde externe defibrillatoren om deze in kinderstand te zetten of kinder-elektroden bij het apparaat. Gebruik deze echter is de knop of zijn de kinder-elektroden niet aanwezig gebruik dan de normale aed in normale stand.

 

Aed kopen

Een standaard goede aed kost ongeveer 1000 tot 1500 euro. Een veelverkochte aed is de Zoll Aed Plus en de Heartsine Samaritan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 topaedkopen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.