E-sigaret anno 2019

E-sigaret anno 2019

De e-sigaret en de verwachtingen voor 2019. Deze zijn zeer zeker positief te noemen. Vooral voor de gezondheidszorg worden grote besparingen verwacht als de groei van de elektrische sigaret zo doorontwikkelt als de afgelopen jaren. Veel gezondheidsinstellingen, artsen en overheidsinstellingen kunnen niet meer om de voordelen van de E-sigaret heen.De elektrische sigaret is in de huidige generatie eerder ingeburgerd als vernieuwend geworden. Daar waar in begin huiverend, angstig en nieuwsgierig naar gekeken werd, kent nu iedereen wel iemand die van gewoon roken overgetapt is naar elektrisch roken. En deze iemand kan niet anders dan ook de voordelen erkennen die de overstap naar e-roken met zich meebrengt. Natuurlijk stuit de E-sigaret nog steeds op fanatieke en vooral machtige tegenstanders, zoals de pers, overheid en tabaksindustrie, maar voor 2019 wordt zeker verwacht dat tenminste 10% van de rokers overgetapt is naar de elektrische sigaret. Een grote gezondheidswinst voor iedereen.

Ondanks dat een enkele politici of arts zich nog tegen de e-sigaret keert, kan het niet anders dan dat langzaam het besef bij iedereen door begint te dringen dat de elektrische sigaret onschadelijk is, en zeker niet aanzet tot roken. Uiteraard kunnen we wachten tot er ooit misschien 1 of 2 ziekteverwekkende stoffen worden ontdekt in de e-sigaret, maar onthoud: in een gewone sigaret zitten er 4000, waarvan er meer 400 kankerverwekkend zijn. Natuurlijk zit er kan er nicotine worden gebruikt, maar zoals inmiddels veel mensen al weten is nicotine geen schadelijke stof, alleen wel een verslavende natuurlijk.

Wat maakt de E-sigaret nou zo succesvol?

Hiervoor kunnen we kort maar krachtig zijn, het bootst het roken vrijwel perfect na, zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen die juist bij verbranding extra dodelijke gevolgen meedragen. Daarbij kan de huidige generatie E-sigaret geheel op persoonlijke wijze worden ingesteld. Meer of minder damp, meer of minder nicotine, meer of minder smaak en ga zo maar door. Dampen is dan ook veel meer veelzijdig dan roken. Ook financieel kan dampen veel geld besparen en ondanks dat dat niet de hoofdreden moet zijn, is het wel een zeer leuke bijkomstigheid van elektrisch roken.

Verschillende modellen

Ondanks dat er talloze e-sigaretten te koop zijn, kunnen we deze samenvatten in slechts 2 hoofdgroepen. Namelijk de MTL e-sigaretten en de DL e-sigaret. Even kort toegelicht: MTL evenaart het gewone roken zoals men dat ook met een sigaret doet. DL e-sigaretten vallen onder de noemer subohmen, en wordt meer gebruikt voor de mensen die al wat langer gebruik hebben gemaakt van de MTL e-sigaret. Bij DL wordt er veel mer damp geproduceerd. Uiteraard is dit slechts een zeer korte uitleg, maar voor iedereen die er het fijne van wil weten adviseren we om eens een kijkje te nemen op EA-Sigaret.nl want daar wordt uitvoerig aandacht besteed aan beide termen. Voor nu volstaat dat u onthoud dat als u over wilt stappen van het gewone roken naar elektrisch roken, u het beste af bent met een E-sigaret in de MTL categorie.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Andrea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.