Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Elk mens heeft behoefte aan zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is het zelfvertrouwen in je eigen kunnen, in de mogelijkheden die jij in je hebt, jouw kwaliteiten en jouw talenten. Zelfvertrouwen kun je zien als een stemming, een emotie die aanhoud, een overtuiging waarvan je je bewust bent.Er zijn veel mensen die erg onzeker over zichzelf zijn omdat ze weinig zelfvertrouwen hebben en dat is erg jammer omdat je dan niet volledig jezelf kan zijn. Als je over voldoende zelfvertrouwen beschikt dan zul je je minder afhankelijk voelen van de mening van anderen. Bij alle stappen die je in je leven wil zetten over je uiterlijk, andere baan, relatie, etc. zul je je niet afvragen wat de ander denkt of over je zegt. Het zal niet meer belangrijk zijn want het zal in eerste instantie gaan om het gevoel dat je er zelf bij hebt en daarna komt pas de mening van die ander over jou of over andere zaken. Je stelt jezelf telkens de vraag: ben ik tevreden met mezelf? En de vraag is dan niet meer: vinden anderen mij aardig of sympathiek of houden ze eigenlijk wel van mij.

Bij voldoende zelfvertrouwen hou je weer van jezelf. Je bent geweldig en niemand kan jou het tegendeel overtuigen. Je gelooft in jezelf en je kan iedere situatie aan. Je bent puur en oprecht en je voelt geen enkele behoefte om je anders voor te doen dan dat je bent. Ook laat je je niet imponeren door je omgeving. Een slecht humeur verberg je niet en wanneer je gelukkig bent ook niet. Het oordeel dat andere mensen vellen over jou dat deert je niet. Je denkt “ laat ze maar lullen, ik weet wel beter”, “ ik weet wie ik ben”.

Dankzij de positieve kijk op het leven zal alles je ook meer mee gaan zitten. Tegenslagen zul je beter aan kunnen. Je bent optimistisch en je gelooft in je eigen kunnen. Je voelt je zelfverzekerd.

Er zijn verschillende manieren om weer zelfvertrouwen te krijgen. Je kan een training volgen, een workshop of een online cursus meer zelfvertrouwen.

De online cursus is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die:

  • Meer zelfvertrouwen willen
  • Niet meer onzeker willen zijn
  • Hun grenzen willen leren aangeven
  • Hun zelfbeeld willen versterken
  • Stevig in hun schoenen willen staan
  • Willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling

Een online curus kun je op jouw eigen tempo volgen op jouw smartphone, tablet of pc. De online curus meer zelfvertrouwen is 24/7, wereldwijd te volgen. Wel zo makkelijk! 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Smartcourse1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.