Anti snurkbeugels

Anti snurkbeugels

Bij het horen van "een beugel" zullen velen denken aan zo een metaalachtige constructie voor de tanden, die voor langere periode in moet blijven. De anti snurkbeugel is slechts in de mond bij het slapen gaan.Wat is een anti snurkbeugel?

Dit is een tandheelkundig mondstuk voor snurkers. Het dient de onderkaak iets vooruit te houden, zodat de tong niet in het verhemelte wegzakt. Hoofddoel hiervan is om de luchtwegen vrij te houden tijdens het slapen, waardoor snurken verminderd wordt.

Soorten anti snurkbeugels

Deze kunnen verschillend zijn in materiaal, maat en complexiteit. Ondanks hun diversiteit, is het uiteindelijke doel hetzelfde.

Het manidibulair repositie apparaat ( MRA) is waarschijnlijk een van de bekendste. Dit is een gebitsprothese, dat tussen de kaken wordt gelegd om de kaken dusdanig in positie te houden. Deze kun je kopen bij de apotheek. Een nadeel van zulke modellen is dat deze vaak niet gemakkelijk zijn in te stellen. Een snurkspecialist zou deze op maat kunnen regelen, voordat u de aankoop doet.

Monobloc MRA. Deze bestaan uit één geheel en zijn dus niet manueel aan te passen.
Biblov MRA. Deze bestaan uit meerdere delen, namelijk een positionering mechanisme en bevestigingsdelen voor de onder- en bovenkaak. Het voordeel van dit type is dat herpositionering eenvoudiger geschiedt.
Anti snurkbeugel met of zonder medische gronden.

Soms moet een snurkbeugel ( om medische redenen ) op maat gemaakt worden, op voorschrift van de arts. Dit zou in samenspraak van de tandarts, arts en een slaapcentrum kunnen zijn.

Is er geen medische indicatie nodig, kunt u bij Snurken.nl heel wat populaire snurkbeugels vergelijken en eenvoudig bestellen. Met keuze uit diverse modellen in verschillende prijsklassen en professionele bijstand, is online shoppen voor een anti snurkbeugel nog nooit zo gemakkelijk geweest. Is de optie aanwezig om op maat te maken, kan er ook een dental-kit naar u toegestuurd worden voor de indicatie.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Mariska, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.